【Disney+】Wandavision 劇透討論區(6)

1001 回覆
19 Like 7 Dislike
nightmare 對白狂出
懷疑有leak所以整走算
我自己腦補嗰三舊Di'Allas除咗有space,time,create功能之外仲可以穿越multiVerse,所以s3 coulson殺完ward之後返嚟已經去咗第二個宇宙,之後純粹佢哋以為自己係mcu timeline
預備睇行黎行去
最後Monica同外星人係戲院有咩意思 佢哋望上個天
係指宇宙嘅天劍局定Captain Marvel
同埋覺得佢前面鋪排得咁好
最尾佢收返個hex 有啲草草收場咁

Monica呢個人物對 wanda好似無乜作用 真係純粹帶出佢超能力起源,同之後CM2
應該係Nick Fury
可能係自己阿媽
唔收hex 全部人死
收左犠牲孖仔
AOS S1接Avengers出
點樣唔係MCU
He
我覺得又未至於結局差,但敗北既地方係有好多嘢好求其甚至冇交代
1. QS係路人, I’m fine, 但究竟係邊個比能力佢?Agatha定Wanda?
2. QS無啦啦做咩困住Monica? 之後又去咗邊?
3. QS之前又話無啦啦中完槍就過咗嚟?老吹?
4. 局長其實搞咩?
5. 正如其他人所講,白vision走咗佬?

另外,如果冇理解錯,Wanda應該已經起咗個空間,但又唔會佔用現實既空間,性質同魔衣櫥相同,其實都係好事嚟,第四階段唔玩平行時空,而係平行世界,Disney拿手野,同埋平行世界個好處係防止好似悟空打爆地球既情況出現,DS2/SW有機會係空間入面繼續玩,twins同vision繼續係入面
但Kevin Feige從來冇當過係mcu
純粹電視嗰邊話係
我覺得好撚正喎
Wanda變身太撚正
Agnes應該會DRS2出黎幫拖
Billy Tommy 離開喊撚咗
打Wanda都可以有排打
Disney大把錢 唔撚下fans唔高興
就睇下套falcon會變成點
loki最吸引講生命法庭同多元宇宙
變左魔法少女Wanda
mother fucker
聽到地獄之書我都覺得好驚喜,但之後發現AOS果本啲字好清晰,唔係同一本
DLLM又話乜撚野好撚震撼
震佢老母咩
可能地獄都有好多本書
本身有諗過ghost rider會唔會就係客串拎返本書
以為白vision會同vision講掂數合埋體復活添

wanda新戰衣好正啊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞