我在台灣的一年移民監

1001 回覆
1390 Like 79 Dislike
妖 你真係垃撚圾
走得1個得1個啦,投資移民唔得的,求其過台灣讀個垃圾2年master行留學移民囉
On9 台灣會寧願收
1. 無錢過台灣
2. 帶錢過台灣
的技術移民??
樓主儲一筆錢再過台灣係台灣洗,起碼台灣吸左一筆外來錢,又唔使有財政負擔去接收移民
好過樓主直接過台灣賺台灣錢係台灣洗,等於塘水滾塘魚
佢哋根本冇尊重過移民目的國家 呢啲叫咩移民?同人哋收你個原意唔符合 利用人哋善意 叫呃身分好過 同班揸特區護照嘅支那人冇分別
中學畢業未?八十年代開始已經係咁叫
覺唔覺你口吻似足支那人?沒有香港人的錢你們台灣完蛋了
你係台灣policy-makers心內面條蟲?
你撚知台灣制定移民政策唔happy收到樓主
樓主係 有技術+係原居地儲錢帶錢過台灣
其實佢只係洗左5萬幾
12萬係洗費
我覺得ok la,5萬幾免卻你好多麻煩
有時交漏一份文件又要拖你1個月
唔太抵
收嗲。
完全無邏輯好言。
大陸人講無中國,香港再玩完,係講香港經濟無左中國唔得。
同 帶錢vs唔帶錢過台灣做技術移民 有邊L到可比?
做analogy前都用下你個閪腦先
我block左佢啦
見到P牌都知係伏
廢事彩佢
樓主不如搞個攻略groups
推廣香港nurses 用技術移民攞台灣身份
將來再擴展到聚集 各行業香港人移民攻略group
點解唔認同樓主呢個做法就係五毛?

我認同係要走,但係好似bno去英國咁,但係我都唔認同太空人,有問題?

人地果啲叫救生艇,拎完pr就返香港即係其實你都覺得香港無問題,咁仲洗乜諗埋啲縮數又要拎pr又要返香港?

係,我係屌哂所有太空人 / 拎完pr就返香港既人
好撚好服務
之前12月返香港隔離 住reese hotel
跟本就係垃圾服務 間房細到連張枱食飯都冇
絲打有得做運動算係咁啦
連登個個都屌緊美國個移民政策,美國好多人都反對你唔撚講?樓主有咩要幫手呀,佢輕鬆移民拎完護照返香港搵真銀喎。連登大把台灣人,佢高調放一年技術移民水泡攻略出黎。你唔屌佢屌我,你個腦生喺屎忽度呀?
我點撚篤佢呀仆街,成個post 我都係針對件事。唔係你人生攻擊我唔會屌屌聲。早知唔撚阻止人放呢個post 上ppt
留意返樓主係三個女仔一齊去
嚴重懷疑鬧人臭閪嗰啲係另外嗰兩個
唔知邊個啲行為臭閪格啲呢
重追擊緊
你留意返,有來先有往
同埋邊個屈邊個先
唔係唔收聲嗰個就好委屈既
佢由頭到尾冇諗過運用個專業去回饋人地
上面已經有人講緊開個group 教人拎個牌去坐一年移民監換返個護照。咁好過投資移民?
咁你又知蝗長還唔會拎返香港使?
雙重標準

我有冇都唔使放上連登既
除左屈葡萄、批鬥
話合法、會使錢仲有冇新point ?

我屌晒所有當人水泡,唔係真係移民既人
自私就認唔好諸多解釋
祝福你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞