我在台灣的一年移民監

1001 回覆
1390 Like 79 Dislike
40000台同40000港幣,
都咁多
其實唔洗係度批鬥樓主,全世界移民政策都係咁,有佢自己既方式,適合唔同既人

香港既移民政策仲易,基本上住夠7年就得,仲唔洗咩技術,仲要個b係度出世就得
我指容易申請移民,唔係容易做到護士
點解咁就叫批鬥
香港人一路都插緊香港啲移呢政策
留名。
絲打啲手指甲好靚
人地hea做生意都叫做課咗金係台灣
同埋喺台灣做生意多數都係蝕
3年後唔摺咗佢仲要繼續蝕
搞手但求打過和?
有錢賺邊個唔繼續做

技術移民一年後返香港真係咩都無付出
連登不嬲唔識分批評同批鬥

出聲嘅把打都係唔想香港人本住"佢無話唔俾即係得啦"嘅心態去將移民政策當拎水泡

明知有違台灣批居留權俾你嘅原意
利用制度入面嘅漏洞去將自己利益最大化
呢樣一直都係大家批評嘅重點

支持樓主嘅人多數嘅論調都係"依家佢有無犯法呀 ? 無呀嘛"之流
認為有漏洞可以供人利用嘅責任係喺台灣身上

其實個心態同 d 香港人去日本 book 完枱 no show 一樣
無犯法 係人地傻 我醒 我立不敗之地 執輸行頭慘過敗家
呢種心態當地人看在眼內有咩感受 ?

係 你做開頭搵漏洞嗰班多數唔會罰到你 但印象會差囉
久而久之人地咪收緊唔再俾你搵笨
其他本身正常心態嘅香港人咪受影響

點解我要咁多管閒事 ?
無 睇唔過眼姐
我同老婆都會移民 唔想香港人嘅牌頭臭均世界各地
agger,有d人乜都唔知就道德綁架,講到所有事都好簡單 真係好懐疑動機係乜,打手定心理有問題
拗果d都多撚餘
連移民監三個字都踩中佢哋條尾

今日嘅早餐唔錯 肉鬆果件幾好食
不如睇下加拿大幾多香港人回流返黎香港做嘢仲要唔交稅(因為唔係稅務居民) ,有事就話我返加拿大避下先,請問香港人牌頭臭撚過屎未?
強烈建議佢地睇醫生
你靜靜地唔揚出去咪無人知囉

大大聲講出嚟仲要扮都唔扮下試過融入

一開始就計劃"坐完一年監"就走 俾人知道唔反感 ?

我都唔肯定我將來融唔融入得好架

但我會做好準備 努力去試囉

香港人喺海外仲有大把惡劣行為架 未揚之嘛

唔熟咪覺得你香港好醒目好聰明囉

係香港人都知其實嗰 d 唔係叫聰明 係走精面

理據我就講完 我又阻止唔到 d 乜野

係想睇到嘅人稍微反思一下

搵食啫 犯法呀 ? 你係無錯嘅
你個日本book枱no show例子講得超好
突然明哂呢班人點解會盲撐
因為佢地根本就係會做呢啲事既人
自然覺得樓主無問題
係,道理講唔通就話人批鬥同葡萄
佢哋撐反映左佢哋覺得冇問題
只要跟足規矩做就冇問題,其他都可以唔使理
人地都係點點點啦,我地做有咩問題
人地政府俾,我地做有咩問題
你個便當好似好正
專業人士 係指咩行業?
羨慕,我仲等緊投審會批
好似好好食
通常呢d人既人格好有問題
早排睇到條 youtube,有個女仔自己搞,又係醫療專業,一皮內搞掂。
關你撚事

年年幾萬拉美人偷渡去美國打黑工添。犯撚晒法。

結果呢? 有無見拉美裔美國人吊9拉美同鄉犯美國法偷渡?人地吊返轉出來爭取美國收拉美移民﹑俾合法身份拉美偷渡者添

你條仆街唔幫手都算 仲走去篤俾台灣人知
真係賤閪港女臭格
已 subscribe
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞