我在台灣的一年移民監

1001 回覆
1390 Like 79 Dislike
根深蒂固
我果陣冇帶毛巾 次次沖完涼都濕到仆街
語氣已經好撚溫和
台灣係香港人移民嘅comfort zone嚟
俾樓主呢類人玩爛咗 有更多人走唔到

上面有絲打講 (sorry 搵唔返嚟quote)
移民監呢個term真係好唔尊重人哋國家
語氣已經好撚溫和
台灣係香港人移民嘅comfort zone嚟
俾樓主呢類人玩爛咗 有更多人走唔到

上面有絲打講 (sorry 搵唔返嚟quote)
移民監呢個term真係好唔尊重人哋國家
不嬲都有呢個term,唔好衝出黎柒啦
絲打在台保證人搵識得既人做定點啊?
諗緊自己搞手續定搵移民公司幫手
但又唔識台灣人幫手做保證人
其實而家無論邊個國家
就算去到北美
剛畢業嘅人都係起薪點低生活艱難
唯有節衣縮食交租
係呀 早兩年仲好低
冇記錯係五十港幣就得
投資移民都冇要求咁制
五十萬
你條仆街拎完人台藉又返香港搵錢
正一仆街蝗蟲 當香港condom
絲打介唔介意講下係邊間酒店隔離
Exactly!!
坐監唔負面 捉晒民主派去坐都唔負面啦

仲要講到軟禁咁
根本一年都唔駛365日留喺境內
台北樓價同香港差唔多,但台北新盤暫時最細既單位都冇香港啲龍床盤/納米盤咁賤格 400幾萬買到700尺以上仲要近捷運,管理費低,要供條氣都順啲
追下po就有答案
台灣技術移民只係想吸納啲香港既專業人士去住,on9既係你個專業去台灣係無得直接執業,要再考過
上年7月到 已經住左台灣大半年
都係嘅上連登嘅人仲要更加神經質
完全繼承咗中國人嘅玻璃心
咁都有得相認
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞