我在台灣的一年移民監

1001 回覆
1390 Like 79 Dislike
佢話呢年唔做野,之後返返香港做野,將來開鋪掛
台灣人睇到真係會走去移民局反映呢個漏洞架
將來連技術移民收緊就慘
投資移民都叫真金白銀拎出黎
果啲反而收得最緊,cls
你自己講野小心啲 世途險惡 唔好自爆
係啲人dum 舊錢出黎,開啲掛名公司玩爛左個制度先搞成咁,依家技術移民又咁玩,遲啲咪又收緊
hf169都係咁
畢業返香港做完兩年野
再返台灣hea一年入藉
都係嗰句啦,唔好齋拎唔俾貢獻
香港人個朵靠大家經營
ching小學畢業左未?做晒d功課先好上連登喎
其實佢唔講根本無人知 佢都係跟足程序移民
你問完你男朋友又唔洗咁大反應
睇多d新聞就知道世界唔同國家嘅移民其實係好多方法
肯定有公平唔公平啦
政策唔係你同我一個兩個影響到 況且人地合法移民
我唔知樓主好心分享定係點啦
Agent 咁大咬
移民監講左幾廿年 條友肯定小學未畢業
記得樓主之前出過帖
你屌嚟做乜鳩,樓主係有能力伸請到移民,唔好理佢係利用個漏洞定點,佢成個人過咗去,最少佢要係果邊生活要消費,唔通台灣政府提供埋宿食比佢咩,加上一年後樓主會留台定返港,都係一年後嘅事,到時有咩變數都未知啦!
好啊 唔該師兄
我26號到埗,我諗你應該記得我
之前有tg過我間旅館無你果間咁新,係老土少少舊少少
但都好舒服 好大

佢係台灣人,我諗連登都有台灣人既
就好似我地睇新移民咁
睇幾頁原來係過去玩一年返香港, 講乜移民監姐
你咁講新移民都有喺香港消費既
我地都批評人啦,合法就一定合法架啦
想大家諗下咁用人地既制度係咪好
望到啲字 我覺得樓主嘅希望在明天
唔好望返轉頭 快啲開始你新嘅生活啦
哩度太多冷氣軍師紙上談兵,講嚟都嘥9氣,d人都唔知一年有冇去過台灣一次。
香港人個朵靠大家經營?
真移民嘅香港人就去經營
然後好似樓主咁嘅自私精就去破壞返
最後就係真移民嘅香港人同未走到嘅香港人受晒
新移民連自己生活都搞唔掂 要政府養呢
比得技術移民 唔多唔少都係有質素又有積蓄既人
邊有你講到咁
啱呀 樓主都叫冇問題 咁蝗又有咩咁蝗
啲蝗都跟足程序 註銷大陸個戶籍先單程證嚟香港啦 犧牲仲大過樓主
你咁諗啫,台灣人唔係咁諗
一年唔做野,坐完移民監走,拎住個戶籍
有事先返去,你真係覺得有質素?
有積蓄關台灣咩事?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞