游學修和蕭若元有過這樣的網上對話

497 回覆
510 Like 51 Dislike
某d所謂年輕人真係好乞人憎
明明自己對現實唔理解,就一日到黑拎住「年輕人」三隻字大條道理屌鳩人
完全唔覺蕭生講呢幾句有咩問題
你覺得香港電影有機會重生既你咪做囉
到時唔成功唔好又成個怨婦咁屌呢個屌嗰個,淨係唔屌鳩自己根本無料就得
唔好侮辱電影啦屌佢老母
clubhouse講完然後放上youtube?點解變到大家唔知講咩
呢批新人串柒柒 不如你又講啲名出嚟?
利申唔鍾意遊學修 除咗佢之外仲有啲咩人串?

好多新人都勁本土甚至表態
如果佢以後奶共又比佢奶到 咁係以後嘅事喎

而家嘅王家衛 吳萬達 都係奶共
但係佢哋的確對港產片好有影響力

咁我會覺得 佢哋製造左嘅嘢 帶嚟嘅影響力就已經喺度
呢一刻最緊要唔係之後會點喎 係唔好死 試咗先

只要個行業一路好 有得發展
舊人走咗 自然就會有新人

最緊要係啲觀眾 咪撚好似而家大部份嗰啲咁
淨係睇人名而入場 咁新人就少好多機會
上咗岸班友無提攜依家個班 咪搞到青黃不接
關撚事
香港係資本主義社會
無人幫襯你咪唔會成功
你無料令自己d「新思維」成功唔好賴人
係,姓習果個
市場口味真係好難掌握呀
我都唔明點解有D人會紅, 另一D應紅唔紅
真話實係殘酷
聽劉偉強訪問,雖然都上左岸

但態度就好唔同
態度同理據係兩件事要分開睇
上年我求其講都講到兩套 仲有金像獎呢
我真係冇你咁妄自菲薄

香港之光《叔叔》揚威海外, 美國著名片商將安排上映
https://lih.kg/2053066

《金都》北美會上畫
https://thefilmstage.com/norris-wong-on-her-debut-feature-my-prince-edward-and-the-state-of-hong-hong/
好撚多老屎忽
游學修得到神既祝福,開心都嚟唔切啦
你睇下當勞侵
一個講緊粵菜源遠流長博大精深,一個講快餐點普及世界與時俱進無限可能九唔搭八有乜好嘈
但lee 2套係亞洲有咩回響?
上映又點?代表好成功?
打飛機打開心d
上映只係好少事
依家竟然可以拎黎打飛機
以前王家衛 功夫片幾多外國人睇 專業研究啦
佢話係就係?youtube片係咪電影,係由觀眾決定,正常人都會分得出youtube片同電影嘅視聽質素係兩個層次
渾水條老千又借d意博出位混黃絲
游學修你老幾呀 收皮啦
如果你啲片淨係得香港人睇,姐質素根本都唔夠啦, 而家就話網絡係全球性嘛
事實係難接受 咁殘酷嘅現實其實大家都知 但講岀黎一定唔政治正確俾人屌
燒山都有講你要拍藝術電影冇問題。你拍到好高藝術成就係恭喜你。

而家人地係講緊成個行業嘅輝煌,可以唔可以養活幾十萬人?票房賣埠有收入先有飯開嫁。
支持燒山佢只不過將廢佬重新演繹一次用心良苦。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞