游學修和蕭若元有過這樣的網上對話

497 回覆
510 Like 51 Dislike
真係睇唔到,不如你講講佢點努力法
你點解淨係share游學修但冇蕭生條片?
https://youtu.be/9Ep7l9BRzXM
如果游學修攞影帝即係拍電影,唔係佢堅持既新媒體喎(除非改例)
係講緊唔會好似周潤發咁紅到幾代人都識下話
宜家分明係中共唔俾你有影響力喎 講到係自己衰咁
咁多人撐老野😨 果然係連登
唔好睇得咁狹窄,小小一個香港俾你喺果黃金幾十年發倒圍係時勢,中國韓國咁大嘅規模一發力,你香港仲可以lead住?唔好咁天真啦,努力人人都識,香港真係學燒山話靠天時地利人和撞彩嫁咋。
一句中共唔比就大晒?
到今時今日都有人講緊攪炒
攪炒姐係點?你影響到人先有得攪炒嫁
依家倒退廿年
中共影響力真係有大得咁誇張?
講事實又唔得, 試當真fans真係麻撚煩
時勢改變
你就一句時勢改變 唔試下力挽狂瀾
最後輸左只會係因為你賴三賴四
而唔係真係時勢問題
大家講緊道理,冇話年紀大就啱晒,後生就錯晒。
連登講道理
啱呀 香港後生想光復香港冇可能啦 講事實又唔得
果然係圍爐區
做得試當真打手就唔好學人講光復香港啦
我希望你成為國家領導人,讓香港重光
香港電影個餅越做越細
為左減低成本 d 題材越黎越local
打唔出國際市場都係等死
香港market 太細
香港資金好多喎連登成日抵制呢樣抵制果樣,好多錢㗎,又話唔比人呃Views,好多資金㗎啦
大家咁話波狗
兩個講緊唔同嘅角度, 所以兩個人都冇講錯
問題最錯係就係將成就同回報作指標 結尾一句就收曬所有人皮"你點努力都做唔到XXX, 可能性係0, 冇得做"
咁樣的話, 今時今日米高佐敦走出黎屌曬全世界籃球員, 話佢地冇可能去到我以前個level架喇, 你地咪撚再打波啦, 個個喺度鳩射三分只係過客家家酒, 煮緊飯仔咋
游學傷根本喺到打稻草人
燒生某程度只係客觀描述事實,感嘆一下
游學傷就捉蟲兼對號入座 覺得燒生係主觀地睇淡佢地
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞