游學修和蕭若元有過這樣的網上對話

497 回覆
510 Like 51 Dislike
你唔單止改變自己既思維
仲要改變埋人地固有思維
你市場只有香港.最後都係無資金拍
相反你拍歌頌共產黨.例如美帝以前
果種救世界.你發達都似

無計.果班人係比人洗左腦
算啦 篇文個排版方法就知目的係點。
你只係中計既其中一個
真話係難聽
遊學修個channel半年都未夠就咁有信心佢好多條片根本唔知做乜春
有都唔敢拍
最終目的都係賣去大陸
我唔拍多d戰狼.紅海行動唔好
多謝體諒,希望大家都心平氣和少少
有夢想係好事黎,繼續尋夢啦。學燒山話,希望佢地唔好瞓醒發現要去揸的士。
定義呢啲你話係就係架啦,你話上戲院就係戲、上面有話獲得佢認同係戲就係戲、亦有人話長就係、有啲又覺得冇上戲院,但netflix 有又當係,咁你冇得講,除非燒山同遊學修對戲同電影嘅前景都有一個共同嘅定義,唔係就冇得講
唔關事,金主有錢去任性既話唔會CARE 票房/回唔回到本
幾鍾意以前豪哥拍個條年初四拜年
依加真係搵唔到條似當年
除非誠哥走去玩
唔係都無可能
已經再無林伯欣
仲要你既後台有人先得
唔怕觸到底線
而家套套都社會實況電影
又或者咁講,如果香港4大首富既興趣都係踼波
我就唔信香港足球會搞唔起
頂講到最尾又係講錢
如果有錢呀香港版X檔案都拍到啦
而家都唔驚冇題材啦
細個有冇睇過今日睇真d
以前成日解d外星人
其實拍外星人題材係得
係上唔到大陸咁降
唔講錢咪要好似十年咁講心LOR
老老柒柒
老蕭算係老一輩中轉得最快
由當初人網時得聲一轉到要有畫面,帶埋潘聰恐怖在線一齊升呢
再係做自己server放片計唔掂條數之後頭也不回咁跳入youtube,佢可算係舊網台撚黎講最快摸清個遊戲點玩:橫掂都係齋talking做咩要限死時間一節?呢個topic我講完想講既野咪完左佢喇,仲洗乜要上下靶黎攝時間啫?又,我諗到想講咪即刻拍再upload囉,做咩要定時定候直播開咪黎講呢?
呢樣冇得傾,佢係變得最快最徹底,所以唔好話老蕭唔識,佢係其中一個最賺錢既廣東話youtube黎。
最佳仙人掌果啲都拍唔翻
拍鬼到咩
https://www.youtube.com/watch?v=LD-Qs8cS2_E
爾冬陞仲敢唔敢講羅斯福同我地講
要恐懼既係恐懼自身
柒出國際都未撚夠資格
共黨有可能倒台

但係游學修無可能救影壇

兩者無衝突

原來講事實就係扼殺下一代
有多樣題外話想講吓

年輕一代(游生)又話要有自己一套

但反擊上一代(蕭生)嘅方法同形式都要跟足上一代

冇自己特色之如仲要比上一代差
其實唔明
一個已經唔係做緊電影既人,
點樣扼殺電影業年輕人呢?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞