[KPOP] K-POP 2021討論區 (9)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
累街坊
佢唔止吸煙
以前就被爆過係網上言論歧視女性
得金素慧真係有告
啲fan話係工作衝突

10個post9個都係校園欺凌
都唔知信邊個好
素慧敢告人應該算清白掛
一堆人襯機講出嚟 雖然有機會夾雜假流言
我記得sister 好似係真係有欺凌
最後和解左
可能有人想擾亂先開地圖炮
我想講今次勁誇張 PANN D POST差唔多十個POST 1K UP LIKE
小惠個個7K LIKE
太多料唔記得tim 不過最有印象其實係佢隊友溝Nancy (唔係香港嗰個) 好似係double dating
希大係韓網比momo fans 狂屌
但其實熊孩本身成日都提結婚topic
【theqoo】演藝企劃公司相關人士:“如果沒有確鑿證據,所屬社都不會承認(學暴)”
本以為有所好轉的藝人學校暴力事件再次像野火一樣蔓延,對此演藝界也處於高度緊張狀態。

特別是,站在此次曝光中心的藝人們要么是自己主演的電視劇即將播出,要么是藉助前作的人氣準備拍攝後續作品,要么是以海外K-POP發展為重心的愛豆們。

如果這些爭議全部屬實,不僅是經紀公司,他們出演作品的電視台、電影製作公司、其他各種事業都將遭受連鎖性損失。

對此,某演藝企劃公司相關人士指出:"現在受害者和加害者的說辭都只是主張而已,所以對於經紀公司、電視台或啟用相關藝人做代言的品牌企業來說,做任何事情都相當尷尬" ,"對於經紀公司來說,像學暴事件這種沒有證據的,他們不會主動承認爆料的內容。 現在都是互相看眼色行事。"
越炒越大
可能有啲被害者想籍大眾現加對校暴嘅關心
爆出黎唔會咁容易被公司take action
Newkidd成員池韓率(27歲)將於今日入伍。今日池韓率將進入訓練所,在結束為期3週的基礎軍事訓練後,將作為社會服務人員服役。 1994年出生Newkidd成員中最年長者池韓率在7名成員中最先開始履行兵役義務。​​​​
【校暴風波第一批結果&新增人物】
1. (G)I-DLE徐穗珍《傳聞中的(G)I-DLE》行程取消;
2. 樸惠秀,“歌謠廣場”、“柳熙烈的寫生簿”行程取消;且受害者們聚集一起已請好了律師;新劇dearm涼涼
3. 排球選手朴相夏(音)認證事實,準備隱退;
4. 趙炳奎新爆料又有出來,舉報者為小學初中同窗;廣告主前幾小時發布了廣告花絮,留言大部分被校暴淪陷;
5. 金東希還是不認,準備法律應對;但被爆出中學時的一篇請假文,語氣很不好,熱帖留言都負面;受害者本人現已在論壇發帖;
6. the boyz 金善旴被爆出對初一時交往的女朋友使用暴力,以及校暴;
7. straykids鉉辰被爆校暴。
其實越多人爆反而啲idol越冇事

但係冇實質evidence 唔會俾公司告誹謗咩 呢啲校園暴力case 本身可能都係出口術 就係有打人 咁多人啲傷痕又冇左 又證明唔到係邊個做 除非俾人恰嗰個有recording/相 但係都未必有 變左口同鼻拗
爆料個post話佢喺中一已經食煙飲酒 打埋自己女朋友
佢啲fd仲去爆料人嗰個班到 對住啲女同學講'喺你生日嗰陣時射爆你子宮啊 臭雞!!!' sunwoo企係隔離忍笑
因為最近勁多校暴料
見到追開嘅人名出現係熱門 心都離一離
好彩唔係咩負面野
咁啱今日loop緊sistar啲歌
Give it to me 同 I like that 都好正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞