[KPOP] K-POP 2021討論區 (9)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
屌你老母你欺凌人就係唔啱,講到自己無可奈何咁,大愛撚識唔識做呀,世界仔識唔識做呀,講到非黑即白咁,講到你唔欺凌人就一定比人欺凌,好似看透世事咁,有良知就搵另一啲方法啦,自己又唔試下做,跟本冇同理心,仲要周圍同人講,好似自己值得咁做,應該咁做,自豪咁做咁樣(我希望你會反駁我話講欺凌人嘅事出嚟唔代表欺凌係值得應該同自豪,起碼你會咁講)
善惡到頭終有報,就算無可奈何,做壞事會有報應,欺凌人又好,呃人話自己被欺凌都好,當然好希望報應而家即刻有
亦都希望佢哋真誠同受害者道歉,道歉唔代表以前嘅壞事當冇發生過,而係承認錯誤,知錯能改
sorry for 爆粗同全逗號
正到喊
(G)I-DLE Gallery運營組的聲明. Theqoo

這是關於成員徐穗珍校園暴力爭議的DCinside Gallery運營團隊的聲明.
(中間是事件敘述 省略)
無論出於什麼理由,校園暴力都無法被正當化。想要成為偶像,還有必須要成為‘偶像’這個職業的人,就應該對爭議作出明確的解釋,對事態負責。粉絲不能支持不承認爭議,卻不能解釋清楚的歌手。

因此除非爭議得到明確的解決,否則我們將無法支持徐穗珍。

我們希望不處於爭議當事人的其他成員都能正常活動,也希望GIDLE的名譽不再受到損害。因此要求CUBE娛樂在保護其他成員的同時,盡快掌握試試發表立場,並採取適當的後續措施。另外對於舉報者進行的辱罵和惡意言論行為的一部分粉絲,也希望停止這種行為。

NEVERLAND都唔撚信 大平賣
未到廢嘅
又窮又細嘅公司冇話語權啫
咁樣聲明小惠應該玩完了

NEVERLAND都唔撚信 大平賣

依家咁樣, 睇黎佢只可以退團
潛下水算啦
理性 型
完了吧
應該私底下套左料同見到mk 相,夾硬撐都唔知再會爆咩出來
反觀WIZONE
終於可以唱多兩句
你係咪有撚病?
好強勁既語言能力
最慘係小娟
自己勁努力咁chur, 隊友全部唔生性

唔知小娟本身知唔知自己隊友係d咁嘅人
加多兩句woo同haa就算啦
留比Minnie唱啦
irene樣靚,真係屈機…

轉個平凡樣既,深潛只可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞