[KPOP] K-POP 2021討論區 (9)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
繼續又係本月 chuu
事主中一轉校去chuu間初中 比以chuu為首嘅一堆人bully
轉校前兩日去買校服 着上身覺得條裙有啲短就拉低返
比隔離班嘅同學見到就喺班上傳rumour 嗰個人就係chuu

轉校後頭嗰三日 每逢小息都會有啲唔識嘅同學企喺班房出面
小息去toilet嗰陣 chuu就算明知事主喺廁格 都會照講佢壞話
事主着咗件有brand嘅衫返學(Adidas褸) chuu同堆frd就話佢着假嘢

有次事主咁啱佢哋對視咗 笑咗一笑 佢哋就叫事主一陣一齊食lunch
食食吓就問 點解你要咁樣笑?搞到我食唔落飯
嗰日個lunch未食完就掉咗
chuu都在場
係中一完之前四個月嘅事 嗰排事主每晚都同父母講唔想返學

chuu寫俾事主嘅rolling paper

轉校生
(事主名)要好好生活
上到中二要努力讀書呀~~
-chuu本名-

+下面張ig dm cap圖係一個初中同搵返事主 話佢知始作俑者係chuu 佢係咁同另一個人講睇你唔順眼

+事主中意某位明星 chuu用性騷擾嘅語感/語氣嚟傳rumour

咪燈
btw冇針對任何idol
純粹唔想睇咁多支那翻譯
可能有錯 歡迎幫手更正
已經盡量照返原文意思嚟譯
追到好攰
辛苦哂Ching
多謝翻譯,辛苦晒
想問下第二張圖 PM CAP圖嗰度
對話係UP緊乜
想快進到結局
連續兩晚 韓國人唔洗訓
我都唔洗訓
但係
你知唔知啊?
你變成咁係因為

係點?

係chuu一直同ㅈㅇㅂ講 睇你唔順眼 你先會變成咁
新post開左半日己經推左廿幾版

大家好,我們是JYPE。

現在對於在各種網絡社區上傳播的關於鉉辰的話題,我們來闡述一下公司的立場。

首先公司為了確認本話題的事實正在盡最大的努力。

問題出現的時候,在聽取相關成員在校學校及周邊朋友的意見的過程中,如果發帖者同意的話,將直接聽取發帖者的意見。

然而,我們確認了現在無差異擴散的內容中有很多與事實不符的部分,也確認了有蓄意生成並上傳惡性謠言的散布者,對此公司將通過各種渠道進行詳細調查,查明沒有歪曲的事實關係,關於散布虛假事實的人,將採取法律措施。

本公司會盡全力查明事實來保護藝人,對於不切實際的謠言會遵循原則強硬應對。

謝謝。
btw冇針對任何idol
純粹唔想睇咁多支那翻譯
可能有錯 歡迎幫手更正
已經盡量照返原文意思嚟譯
多謝翻譯,辛苦晒
想問下第二張圖 PM CAP圖嗰度
對話係UP緊乜
但係
你知唔知啊?
變成咁係因為

係點?

係chuu一直同ㅈㅇㅂ講 睇你唔順眼 你先會變成咁
不過 你知唔知
你比人咁對待
嗯嗯
乜嘢
金智雨(chuu本名)成日同ㅈㅇㅂ(某個人)講睇你唔順眼 所以先咁做
都話熊孩子成日提結婚依個話題成班老母聚埋一齊唔講個仔幾時成家立室仲可以講咩 我覺得唔洗咁overreact
金希澈平時喺認哥比人抽水都好快咁轉話題或者笑下帶過 而且sj下個月就cb唔覺得佢會想節外生枝
Btw話痴毛毛做新聞真係笑撚死我毛毛咩新鮮蘿蔔皮啊屌 唔好睇到佢咁高啦
鉉辰個單有幾個同學幫佢澄清
話爆料者同鉉辰本身關係唔好
兩個人成日鬧交 但唔存在欺凌事件
鉉辰都無帶頭杯葛爆料者

澄清者係pann po左身份證明
唔該兩位翻譯巴絲
個故事好似係金希澈喺個節目度公開話自己享受一個人生活,無意欲結婚住,所以俾阿媽催婚。桃飯咪覺得佢拖住女方,似唔想負責任。
依家講嗰啲都係初中發生嘅事, 隊友應該都唔會知
JYP聲明講到會查清楚咁, 睇吓之後點發展
負咩責任
Mo就冇事業可以追?TWICE連約都未完
有幾多溫屎想佢負責任
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞