[KPOP] K-POP 2021討論區 (9)

1001 回覆
28 Like 4 Dislike
係咪有monsta x ?
你講欺凌?公司今朝已經話係假同埋好似會追究?同埋15年已經澄清過
被人拎軍火威脅
突然間就轉晒態度
咩軍火
以前本月間公司背後好似係美國軍火商/軍火商投資落公司 類似
好似話本月少女間公司係軍火商撐腰定點所以未正式出道就有好多promotion同資源唔知有冇記錯
難怪出道之前12個人每人一首歌一隻MV仲要搞三個小隊再出歌出MV勁燒錢
老細咪日光集團家族
冇記錯已經解釋過其實軍火商好似係老細識嘅人做 定一開頭幫手打本 唔關個老細事
不過點都同軍火商有啲關係先畀人傳啦
我覺得可能用錢賄賂左佢喎?
應該係有啲誇大咗嘅部份畀律師周到掛
因為琴日都出咗聲明話會法律途徑搞
唔通真係拎枝火箭炮叫佢地收聲咩
琴晚同今日晏晝都各有一篇 後者自稱係15年爆出嚟嗰個人
大約講自己喺cyworld dl落嚟嘅相 遮咗其他唔關事嘅人樣po出嚟 點知俾人話佢老作
因為年紀仲細 見到公司要告自己就好驚 唯有del post 之後仲親自主動聯絡公司
處理法律文件嗰陣都好驚好有壓迫感 淨係想快啲返屋企

事主喺畢業後想忘記哂呢啲痛苦嘅回憶 del咗證據冇再留底
基賢喺cafe打女人嘅事因為提供唔到證據 所以都叫人唔好再傳開去
之後有其他人repost呢啲嘢 但係事主話唔關自己事

我估個timeline係:
暴力事件
> 畢業後del證據
> 15年基賢出道
> 出post但唔夠證據
> del post
> 事主冇再出相關嘅post
> 今日出post解釋返

啲人話通常私底下傾掂數嘅 係會講(선처)從寬處理 而唔係(강경대응)強硬手段(?)
笑死火箭炮
順便拎埋上電視台叫pd比節目本月少女上
啫係嗰個人同六年前爆料既係同一個?
同埋cafe 打女人又係咩來
條友道歉PO寫:沒有來自Blockberry的回覆 完全沒有付款或協議
原本今朝第一篇新聞 條友就不斷改佢個PO 之後DEL哂一開始既野
話會同另外兩個見面傾 夜晚就出咗新PO講見完面決定Send Email比BBC
無幾耐就BBC出會交比律師處理既新聞 佢就DEL PO同出道歉信
軍火商係SOLO時期傳 因為日光POLARIS母公司有呢方面事業 之後出道時有篇CEO訪問 話投資來自海外公司
到2019一年空白期時咪有新聞話比日本投資公司告 之後輸咗要賠到仆街
所以SOLO用啲錢就要賠比人
solo啲錢係咪即係一開頭嗰99億圜
Starship篇公告係話係同一個人
唔該晒
我淨係記得BBC依幾年都Keep住畀人告要貼錢
off topic一下 haseul終於返嚟

喜樂
佢一開始嗰陣係用呢個做噱頭 不過唔知係咪真係咁多啦
隊長返嚟啦
珉奎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞