小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
你本身用開咩先,同埋你係想要一部點既手機,中意堆spec旗艦定夠用就得
如果平時都重視spec既話,小米11個性價比其實算幾高,s888 1億像素鏡頭120hz Mon wqhd+ amoled,4600mah電池,仲要送55w快充,基本上呢個spec都已經同s21 ultra差唔多過多排香港上市個陣如果有興趣可以去Mk cwb小米之家試玩下,如果想平d既再有性價比一d就等新一代poco phone,我個人用過兩部小米機,體驗都唔算差,我以前都玩過sony旗艦 (z5 premium),覺得小米會比較襟用
同s21 ultra差唔多spec但平一半*
我刷咗Pixel
咁樣其實都算完美解決屌米on9內置 app同埋潛在資訊安全風險,又可以享受靚spec
如果冇後門既就係
N年前部紅米1S
一買返嚟都係刷咗Rom
宜家用嚟安心回家
咁掉番轉如果攞香港機係大陸整其實得唔得
係就好,
有信心小米出嘅話好快又會比消委會推薦
如果唔係就
Samsung Galaxy S20 Ultra 5G (12+256GB)
反正888同865相差唔算好遠
而其他spec又差唔多
其餘嘅個人覺得rog 5 / Samsung Note 20 ultra都可以一戰
呢樣真,rog不了太重,s20 ultra而家個價都叫抵玩又唔使大陸機,不過有新唔用好似怪怪地
本身d家電都成日比消委會推薦,不過真心係算平加好用
梗硬轉其他OS會唔會傷害到手機
其實同電腦一樣咋下話,好似你delete windows再裝linux唔通ssd CPU gpu個d會受到傷害咩
係櫃底搵到部紅米5a全網通
做士啤機有冇rom可以刷快d?
Dad
古董
k40好似唔錯, 等佢跌到2000會考慮下.
870個部k40唔係大陸開賣已經1999起啦咩?
小米 note 9 好好用
呢部當中低階唔打機一流,又大電,可以慢慢上連登或者碌fb碌forum
係 但打到pubg 其實
我指港幣. 人仔1999=>2400HKD
我就唔係好鍾意用小米手機,因為覺得佢嘅系統好似唔係好得
如果淨係覺得個OS有問題,可以刷rom
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞