小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
之前香港唔係都有賣咩?
d廣告幾賣得幾多下
有時會少左
有時反而會多左野
好似對上mi 10t
因為國際版反應好
d大陸人反而要求由國外引番入國內
變成紅米k30s至尊紀念版
因為我一定唔用MIUI
對我冇分別
其實貴幾舊都仲係平三星個堆一撚大截
你會刷走佢?用翻原生ui定點
解bootloader
刷LineageOS
個人意見,其實幾好用
個人又唔覺得話miui特別好用,反而佢d內置 app廣告都幾戇鳩,要特別去搵點關閉不過好似上面位巴打重新刷過os就比較安心,同埋無咁大資訊安全風險,因為我又真係唔信d大陸機顛到可以係硬件度整後門,反而軟件就真係有機,所以刷走個miui都不失為好選擇
屌你依d yijin嘅就唔好咁大聲啦
得閑諗下下個月仲有無工返
番去入你嘅筷子啦
個AC唔係我嘅 你咪繼續講
低賤藍絲繼續用返啲下欄嘢啦 沖出嚟吠
唔好理呢種沖入黎撩交嗌既白卡佬啦,block咗佢咪算
喂打咗科興未啊 咁撚愛國唔係唔撚打啊
其實都係,次次買返嚟都要係YouTube睇人點熄哂d廣告先開始用
但相對地刷rom係咪會無咗個google安全性更新?
呢層真係唔知,等上面個巴打答你
我都唔識
我總之就唔信強國firmware
4/3 出咗Redmi Note 10系列
都叫有驚喜,尤其10 Pro
基本上可以做中階機殺手
如果香港出嘅我估都會有唔少人買嚟做返工機 / 後備 / 孝子機
圍番港紙都係二千幾就有一億像素用
粒晶片就差少少,連750都唔用
但最On9係10 Pro竟然會唔支持5g
要分多個5g嘅Note 10 5g系列
我覺得佢係怕如果有埋5g嘅話
紅米K40(即係國際版嘅poco 3,預計4月出
會變得無咩吸引力

一家人
(Note10系列4月國際版有得賣,但未知香港會唔會引入

Note 10

Note 10S

Note 10 Pro

Note 10 5G

國際版
咁叫你公司唔好賣小米咪得
一係就唔好做囉你
係,mi11, 5k左右就有
刷啦
一齊做工程師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞