小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
個Post嘅正負評比例都反映咗多唔多人理啦 支那蝗如果有咗錢 你覺得仲用唔用支米啊嗱?講真 有錢蝗都唔用啦
市場點反映帶嚟正面影響呀
你認為啫, 之前華為買到貴一貴都大把人買.
人哋一個po都推咁耐
你睇唔到啫, android機多人抄襲-> 買得平->多人用手機->手機普及-> 咁手機game, app咪多人開發. 手機帶黎都唔少新行業, sportify, uber, 外賣平台, 手機game, 抖音等, 冇班中國手機廠, 邊有今日.
藍絲狗係咪真係唔識邏輯
華為真心勁, 貴價又唔平, 市佔超強, 難怪美國搞佢,
3星應該最受益, 小米, OPPO, VIVO攞唔到華為D客.
你呢種咁主觀既情緒係唔適合討論任何政治問題,完全冇睇過人講乜,隨便搵野踩下大陸就當回左,大陸抄襲大國邊個唔知呢細路,你而家先諗到既野早就有人講到口水到乾晒,你點樣話自己唔係唔抵得其實係冇意思,呢個層面上去講的話的確你呢種反應比人既感覺就已經係非常之唔抵得個隻,純粹係一種心理上既反應,冇話你呢種心理反應係岩或者錯,其實係好正常,不過往往帶有呢種情緒而作出判斷既話往往都係偏頗同錯謬百出。就好似你呢個回應咁,完全冇一句係回應左我點樣去回應之前個回應,不過我都唔在乎既,呢個世界本來人就有分高低,無分貴賤,好似你咁夾硬無啦啦話人係支那蝗高人一等云云,就已經印證左你本質就較低,經驗尚淺,空口講白話多,還需好好努力。
慳啲啦 支那蝗 仲係講我唔抵得 你都未答到我呢個世界咁多人有錢 點解偏偏係要唔抵得你哋支那蝗 你有你有錢 我有我生活 關我叉事咩 宜家係講緊呢度唔歡迎你哋支那蝗sell你哋啲支那機

同埋唔係我哋高人一等 係你哋低人十等 搞返清楚啲
大陸抄襲大國邊個唔知呢細路

個個都知=佢嘅行為正常?咁你不如直接表態你撐唔撐佢哋抄啦。
都係個句,隨便搵野踩當回左,代表你自證緊自己有咩料,都係得個DD,不多不多,建議你收返好小小,凸多幾凸出黎比人玩,驚你爆血管
大陸抄襲所以? 你認為我要為佢護航定點? 唔好話大陸啦,世界上任何一個國家,邊個國家係完美架? 我搵野屌香港,唔通你又要出黎護航喇? 大個喇
純粹排擠吓你哋支那蝗咋嘛 完全無動氣 唔知點解你會覺得我爆血管 擔心吓自己會唔會中風先講啦
大陸抄襲所以?
所以咪要屌咯。

唔好話大陸啦,世界上任何一個國家,邊個國家係完美架?
邊個國家唔完美你有point咪屌埋一份咯,冇話唔俾你屌啵。

你不如答咗係咪抄襲先啦OK?
都係個句,你支唔支那蝗唔蝗,都唔關我事,呢D野唔係我關心,咁得閒關心人,點解你唔關心下自己?
我搵野屌香港,唔通你又要出黎護航喇?

睇你屌乜咯,你屌淋病警犬我實撐你
有一種人往往就以為當你去攻擊A,你就唔係A。
你答咗係定唔係先啦,唔好顧左右而言他啦
點解要護航? 點解要先有政治背景然後再諗批唔批評? 民智未開
你答左係又點唔係又點先,唔好顧左右而言他啦
有冇政治背景都係抄啦,除非你覺得唔係咯。你答咗小米係咪抄先啦
客觀D講,點解APPLE同SAMSUNG要打侵權官司?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞