小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
mi 10t pro有貨咩?
見週圍都無
連小米個網都無現貨
點解唔去官方維修換我記得好似165$就有得換,好似去旺角
無錯,魚與熊掌要曬
你地就好,咁正可唔可以叫你地公司唔好用華為modem
咁我晏d去問下先
小米除咗唔會連上網嘅嘢之外其他都不了
之前見其他論壇話齋換電利潤太低
佢地拆機後會話底板壞左要你比錢整
不過唔知真定假
最好backup左先去整
佢好似係要你清機先幫你換電,但係你可以堅持只換電唔整其他野,見過有其他forum有人咁樣得左
佢d家電都唔錯既,幾抵玩,消委會都成日推
有用佢嘅吸塵機,都ok 嘅,反正同價位嘅都係支那貨,但佢外觀上比較靚
其實真係,大陸牌子黎講,電器我覺得小米算係做得好,品質又唔差,其他牌子真係參差得好緊要
電話有冇方法刷完rom之後查d資料會唔會送中
仆佢個街咁撚狗
我都係岩岩淘寶落單買電池
等佢送到黎先自己整
你睇埋我下面回佢個度先啦有人係hkepc話可以堅持只換電,一樣ok
有冇必裝/實用APP推介
我用開mx player,solid explorer,chinese input
adaway,magisk,
廢事了自己換平多幾十蚊
但自己整會唔會好麻煩
見人地整又要加熱先吸得起個底蓋
又要唔知點樣挑走d排線咁
如果就咁睇其實小米11同紅米K40Pro+係性價比上面係有得fight下
小米11 8+256(睇死佢都係閹到得番依個版本)
參考之前小米10定價,如無意外都係$5,000度
而K40Pro+就¥3699+港版貴幾舊
其實應該差唔多
不過大家買嘅時候都要留意單雙sim卡同5g頻譜問題
上年小米10得單卡加5g對應頻譜不足
個蓋拆過一次,係難拆d既
其實覺唔覺得近幾年d機都係機能過剩
佢唔會出k40pro+比香港
一定淨係k40焗你直上11
888太擠牙膏同埋發熱問題太嚴重,不如超頻865,搞到今年無咩換機意欲
我都覺
k40 pro+應該無
按往績應該會出k40 同 k40 pro
k40 pro會叫poco f3 pro
然後k40就會好把鬼咁叫mi 11 lite
or mi 11 t咁上下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞