小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
咁能慘有時覺得佢d平價機款會唔會可能係攞次貨cpu次貨零件先做到咁平,好似s20fe咁,好多人用過有各種問題,次貨機會好大
你寧願walk in問都唔上網睇
買咗了
F3得6gb ram夠唔夠用?尤其是打機
我玩pkgo /pubg都夠, 其它唔知.
打機睇cpu多過ram
https://qooah.com/2021/04/20/mi-11x-will-be-released-soon/

呢款似 真。紅米k旗艦系列國際版
11x 係for 印度市場
但係佢話國際版,有無機會香港都出
香港poco f3咪即係佢部11x
出既機會唔大啦
4.27會發佈紅米電競版手機
小米旗下紅米品牌宣布,將於 4 月 27 日晚間 7 點半在中國發表 Redmi K40 遊戲增強版,該機就是紅米首款遊戲手機,預計搭載聯發科天璣 1200(Dimensity 1200)

即係冇得刷rom, 幾平都可以skip
老實講有咩rom可以刷,唔係都係得小米其他國家rom刷咩
用snapdragon可以任刷rom,
最基本有pixel experience/aosp,
聯發科既小米機, 機本上刷唔到機, 一刷死就變磚, 一定要去維修中心整.
snapdragon只要入到recovery, 自己實救到.

小米個OS, 我真係頂唔順, 冇得刷機, 不考慮.
想問下點解NFC要戴頭盔?喺香港market都有分有/冇NFC版?

多功能 NFC*
支援 Google Pay
*產品供應情況視乎市場而異
今日終於拎到部F3 白色
真係幾靚仔
你地買f3係打機定做後備機上網?我都想要一部,不過我部米9未壞仲係好順
買黎做後備
始終相機冇ois真係差d
同我部米8舊電打晒柴
屌你老母
死翻出去啦on9仔
唔知小米香港幾時先會開賣
買小米部接機點解我唔買Samsung
香港應該唔出mi11 pro?
出就好似不嬲會出,mi10pro之前都有港行,不過可能會慢d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞