小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
買iPhone好過啦,咁嘅價
5000幾銀最多都係買到iphone mini姐,但係mi11個spec同s21 ultra差唔多
有ios咪夠囉,反正小米個系統點抄都係抄唔到iOS
如果想要pure android 點解唔直接買Pixel買小米就係想試MIUI 之下會唔會有啲相容性問題
佢講嘅係硬件,ios係軟件系統
小米11硬件上係Samsung s21+ 至 ultra之間
都只係五千機,價格係Samsung 七折度
其實算係幾抵用
同價位買iphone 12mini
個mon咁細,硬件、鏡頭又差咁遠
何況ios vs android 優劣其實見仁見智
所以真係唔明ifan優越感係邊度嚟
硬件上我認同,但軟件上........
spec 同有2k
888 cpu過熱 點買得落手
mi 11x就好似用870
成班畜牲
其實mi11個芒有wqhd+同ultra同level,我個人覺得應該好過s21+無問題,21+淨係大左舊電
又入一件cctoy傻西
又一件畜牲
買左個小米門鐘
屌係香港買又連唔撚到中國地區
搞到其他配件又用唔到
要轉地區
好煩
又話一國一際
咩料,呢d乜唔係照裝就得架啦咩?定係你講緊連唔到米家個app
小米D 配件好煩,,,,你係大陸買就要SET 返大陸地區
係香港買就要SET 返香港地區
兩邊唔互通
我都唔係好明點解香港小米賣d野種類咁少,明明大陸小米賣多好多種電器,有d想試下,但係變咗做水貨要大陸運黎就有少少卻步
同淘寶一樣,on9政策,一邊又話香港是中國的,好野就無香港份,問佢d客服點解深圳有免運,過條河就無又答唔出
搞港獨
性價比來了https://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=30265

3300左右有870+120hz可以玩
隻手錶得唔得??
幾好喎
本身用緊APPLE野 想換返APPLE 但太貴
見到小米野勁抵
試下咪知我只能話如果你唔介意佢係大陸牌子,試下佢d家電gadget會發現新世界,呢排試咗佢個風扇,用埋app成套control真係好爽
同埋個人覺得佢係大陸牌子入面都算品質比較唔錯既,起碼用開d野都覺得幾襟用
小米手機 國內版好似唔俾刷global rom,唔係咩??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞