小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
唔係喎
note 10 pro一億像素
poco f3 = redmi k40先4800萬像素
拍片講埋soc所以難講d
但影相應該note 10 pro贏
唉,佢咁嘅要求其實小米10s先係最fit
可惜香港(國際版)肯定唔會出
疏,我柒咗,以為講k40 pro先係一億鏡,不過同你講既一樣,芯片性能都會影響影相質素,所以如果有多少少上870 888機款應該會體驗好好多
各位想買poco f3 = redmi k40嘅人可能要留意
依家齋睇基礎spec(詳細嘅未搵到),poco f3有幾樣野要留意

1.佢唔係雙5g,係5g+4g
2.佢係普通wifi 6,唔係增強版wifi 6
3.佢無OIS光學防震
4.最大獲,國際版唔支援5G N79頻譜(香港幾common)
岩,無記錯870都係台積電野,samsung太垃圾
11pro 4999人仔起
E價錢話11 Ultra 12+256港版賣8499
呢個價實比S21U打死
屌米幾時咁有自信
依個價格實在太進取
$6,000真係對小米嘅心理關口
我覺得香港唔會有過千人買
可能極少數死忠會係大陸買然後刷Rom
屌米搞乜,學埋人出ultra版
老老柒柒,其實心理價位最多5000幾,除非佢真係有咩突出之處
好似冇貨了
8千幾唔敢買水貨 得大陸保養 .
$8499 on lun 9
雖然硬件原勝,但係你係小米啊屌你
https://www.cool3c.com/article/160696

呢度有三款既介紹

120w有線充電器,80w無線快充呢d gimmick野真係好撚激進,怕佢會爆炸

ultra最特別其實係咪個相機暫時應該最靚(dxo第一名),電池用左最新技術矽氧負極電池?感覺上好似唔係好值你貴多pro 2000幾咁,除非你真係好想玩最新技術
香港唔會出?
我想話呢 部X3 平還平 仲好過10Tlite
香港mi 11 lite唔係用s780
redmi/poco系列不嬲性價比之王,小米就各方面/用料會高少少
應該跟780g
屌,但係一睇好撚重,215g,我真係攞唔到,而家用緊部rog phone240g都已經想放撚咗去
215ok wo裸機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞