小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
小米又平又正, 唔用就走寶
連登定律:愈屌愈紅
下年又可以買平機, thx
曱甴口裡說偉大
但身體最誠實
所以中共先繼續生存到
根本底子裏都唔想反共嘅
建議直接認自己愛國愛港
咁先叫有骨氣
redmi note 9t 同 redmi note 10又點揀好 屋企人冇需要用5g
係咪note 10性價比好啲
thanks
買屌米比老母真係不孝子
ching記得用不推文
唔影相用note 10好浪費,買poco m3啦性價比高
本身入嚟睇吓咩人咁夠膽係連登開支那機post 舊登都未有人夠膽開 睇吓咩料啦 樓主雖然用支那機 但尚算知自己做緊乜 但你我真係要忍唔住出聲 乜春嘢唔抵得支那人 如果因為佢哋有錢咗就唔抵得 我諗做香港人慘咗一百年 香港資產階層多如繁星 日日唔抵得人我諗香港藍領一族都好唔得閒喎 你呢啲無腦言論正正印證咗你係支那蝗後裔 以為自己有個臭錢就係度扮Q晒嘢

香港人唔會因為自己係香港人就覺得自己好高尚 (起碼我唔會) 但就憑你呢啲支那蝗更加無資格睇我哋唔起 你哋支那蝗根本去到全世界任何一個角落都係卑劣下賤 就係因為你哋自視過高 唔融入人哋文化不突止 仲企圖改變人哋 香港今時今日淪落到咁 只係因為支那統治成咁 呢樣嘢不如你好好問吓你國家啲庸才點解一個根基本來係世界級國際城市都搞成咁啦
我並無去貶低或抬起任何種類地方國籍既人,純粹從客觀事實去講現時好多香港人對大陸個種鄙視既觀感,仲係基於幾十年前個種睇法,點解咁講係回應緊佢問用小米係咩心態,而問呢個問題係抱住鄙視大陸既心態先會咁問,所以我就直接一針見血指出左佢會問埋d抱住鄙視性既問題係源於仲用緊十幾廿年前既鼠目去睇大陸,如果確切了解大陸而家發生緊咩事,有咩轉變,可能就問唔出呢個帶有鄙視、貶低大陸既問題。呢度我係講緊一個事實,fact,大陸轉變極大呢個fact,並無帶有任何主觀意見去談論大陸幾差或幾好,對大陸無任何煲貶之評論。最多只係批評一下個種唔抵得既心態下會引發好多無謂且偏頗,欠缺事實根據既生安白造。至於香港人高唔高尚,大陸係咪搞到香港咁呢d咁政治性既問題,我就不予置評,留比你慢慢講,始終呢度係講手機既地方,離晒題就唔係咁好啦,係咪?
節省少少啦 支那點轉變都好 佢只係將抄呢樣嘢改良做工藝好少少嘅抄 已經要鄙視 再加上唔抵得更加唔係事實 你完全係畀人洗腦嗰啲支那蝗後裔嚟嗰喎

世界上咁多國家嘅人有錢 點解淨係要唔抵得你支那 就係因為你哋支那蝗以為自己好叻高人一等先得出呢個結論 同埋有錢人嘅比例 支那遠遠唔及香港 一個普通藍領有嘅錢都多過你哋支那蝗藍領 香港白領一樣都有錢過支那白領 講嘢用吓你個腦啦
師兄講嘢好文雅
一 Android先過iOS 二 我Windows都唔係翻版 唔好將你嘅卑劣行為套落其他人度合理化自己 所以咪話支那蝗去到邊都畀人鄙視 唔係無原因

係呀 消費者貪平唔係罪 但係連登宣傳支那機就係罪啊嘛 數字上反映咗無賴呢個世界何其多 所以鄙視你哋我唔覺得有咩問題
Poco F3 ,s870 冇咁熱,同可刷crdroid
我唔可以保證我用嘅全部嘢唔係抄人㗎 不過我用嘅多數係大牌子 唔會無畀授權費囉 你可唔可以保證小米交足授權費呀 雖然我唔可以保證我全部嘢無MIC 不過我諗我九成以上都唔係MIC 內部零件無計啦 我避唔到 佢標籤無寫 但我連超市買嘢都睇產地 見到MIC都擺低 罐頭都check呀

小米個系統唔係抄 鴻蒙就係抄 得啦 我明白了

係呀 我係歧視你哋支那嘢呀 我前幾個回應已經講得好清楚 你哋支那蝗嘅劣根性就係睇你哋唔起
咁都覺得冇問題嘅話
證明唔啱channel
你有你歧視, 我有我用
點解交授權費得Google Android 其他大把嘢要畀授權費 我家中電器就全部日本同歐洲牌子 多數日本 東歐 馬來西亞製 一件MIC都無 真係唔好意思 因為啲家電我買嘅 我點會唔知

你呢啲垃圾屎講到無嘢講 講埋建材 我就盡我能力一蚊都唔畀支那賺 去到建材層面點避呀 你都痴Q線 避到嘅嘢我已經全部避晒 好過你呢啲支那垃圾屎仲係連登宣揚支那嘢
連登畀支那蝗入侵 明明全個連登都鄙視佢哋仲賴死係度 真係唔要面
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞