小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
裝咗twrp recovery 你鍾意刷咩ROM都得
xda冇ROM支援既 型號係咪建議唔好買
直頭想連電話都換埋 性價比好高
just do it,我都係試過佢低階覺得好用先買咗佢旗艦黎玩
就出嗰部redmi note 10 pro
$2.2k 功能好齊
Note 10 Pro 好在有120Hz AMOLED 同用HM2感光元件 影相唔錯 不過剩係用高通732G
如果重視效能多啲 我就覺得平兩舊用高通750G嘅Mi 10T Lite會抵用啲
有無人買黎打機
就咁睇好似X3 pro更抵玩,值唔值得因為AMOLED而買F3?
值得為粒u買f3
買黎打機直接上f3,因為歐洲價通常貴d,到香港出個陣會更加平
k40
2000人仔貨色標貴50%呃歐洲佬
855超頻同865超頻差好遠?
一定會,865同855都係台積電工藝,本身性能都有差距,865超頻完可以打888,功耗仲低d,所以870應該唔會差
同埋865超頻版係起碼可以食足120hz,我試過爐石pubg個d都可以(rog phone3)

自造芯片?! 快d到30蚊比我出貨你就係好米
水貨機裝咗 google service..... 好似用唔到 google pay
開咗NFC?
呢隻係 COLOR 強化版, 唔好買好垃圾, 唔係華米代工. . 係五十邁代工.
固件勁垃圾. 出咗成年第三方表盤只可用測試版先用到. 震動弱.
同 FIRSTBEAT 合作有 VO2max最大攝氧量 , 買算法都係廢,準確度發揮唔到. 優點 ..COLOR 版, 400幾人仔 , 好靚仔, 靚過華米 GTR2 . 第三方表盤有幾款好靚.
用來控制聽歌音量, 上下一首. 收短訊, 來電, 天氣. 計步, 基本跑步, 行山. 測心率, 7天電量, screen always on 指針睇時間.
主要用來做運動唔好買, APP介面, 功能唔掂.
買華米好過. 以前可以 sync data 去 strava , PC 睇數據.
岩岩去小米之家玩過?照計display機唔會咁廢
不過5G方面,唔係護航,我估用得呢個價位機都應該唔會點用得上5G plan
唔打機,剩係要黎影相拍片,note 10pro定k40好?
k40,因為屌米籠野慣例係一分錢一分貨,就算佢個相機像素宣稱一樣,小米>紅米, 貴d機種>平d機種
好快
Poco f3 = Redmi K40 國際版已經出咗
香港都90%肯定會出,但有可能只有1個儲存規格揀
我估計香港
6+128賣$2999(未必出)
8+256賣$3699(early bird有優惠)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞