小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
十幾廿年以前,中國人文化水平最低劣既時候,香港都冇乜排中聲音。
今時今日,中國人既文化水平其實已經高左好多,但就不斷有更多排中聲音。
就我睇,無非為有部分人唔抵得所致。
我問過好多人,好多係大陸生活過既,不約而同咁話大陸今時唔同往日,無論生活環境定人民水平,已經唔係你所想像之內。
北上廣深四大城市,甚至部分二線城市,佢地既生活水平,已經唔比香港差,甚至某方面方面贏左香港。
以前你返大陸話比人知你係香港人,基本上你就係皇帝。
而家你返大陸話比人知你係香港人,衰格d既都會睇你唔起。
呢個係我同好多係大陸生活過既人吹水所得出既結論,呢個事實好多香港人係接受唔到,仲活係十幾年前輝煌既香港時代,改變唔到思維。
所謂知己知彼,百戰不殆。當你仍然用緊咁守舊既想法去睇中國,你永遠都係輸家。
係呀上到forum都講政治架
你唔鍾意咪走囉屌你老母
死去香討開po啦
一邊話好難抗拒
另一邊就主動去買
乜撚野偷換慨念嚟
係文化唔撚啱呀
咁一個地方有進步有發展係事實
事實係佢人口紅利
令到個製造業好勁

不過我就唔知你點解覺得人地一定係睇唔起支那先憎支那啦
感受到 個post隨時會爆炸
佢睇開人民日報
小米近年D機真係好強, 我有3星s20+, 小米poco x3pro, 小米f3.

小米除左個os 差之外(但可刷機), 其它方面都好ok, 體驗可以接受, 除非你好有強烈偏見/privacy concern, 否則冇原因排除佢.

反而想知你地班人點解咩中國牌子都反.
強 梗係強
三千幾S870 人地samsung先S750
叻咪叻極呢樣囉

部屌米11 機都設計唔好啦
四曲面都整到勁柒

或者你答我
你買屌米係咪貪平
見你都唔係讚佢嘅
唔支持中國牌子可以有咩原因?

有正常人會鍾意中國牌子+中國製嘅貨?

一般嘢都算冇得揀,電子嘢呢啲真係不了

唔講政治啦,淨係講個牌子

你哋唔係唔知小米係「偷呃拐騙」起家架喎?

用賤價搶市,但背後有幾多嘢compromise你哋自己心水清啦

咁點解要支持一個咁嘅牌子?

要中國牌子點解唔oppo?起碼人哋真係靠實力起家而唔係左抄右抄

你哋貪平咪認囉
真米粉至少買11啦
買Poco根本就係燶閪貪平

仲有無直播200$ coupon拎 想買11 lite 5g
登入 MI.com就攞到 200蚊
我無嘅
屌你老母好心手機就用款好用啲架啦
用屌米仲好意思上嚟講
仲要開嗮po打飛機
屌你老母返去瞓喇柒頭
2021年都仲要話屌米好好你老母咩
你login mi.com有提你領券
8點到而家 岩岩9點15都有提示
謝謝 要揾佢live streaming event 個page 先有
mi.com自動跳入live stream
打你老母飛機咩,而家逼你入黎?訓啦柒頭屌你老母
開個po叫屌米fans圍爐咁都唔叫打飛機?
無逼我入嚟咁我係咪唔入得嚟屌鳩你啊?

老實講我都係以事論事覺得屌米唔好用先咁講
不如俾個機會你解釋下點解屌米好用先?
其實你既然見到個post唔滿意既話你可以選擇block左我架,我完全唔介意。

開呢個po只係想比多一個選擇同連登入面小眾既討論空間出黎,既然你上晝都話後會有期,又何必再走入黎覆po自尋煩惱?講真呢度唔少人都係因為小米d野抵而試,之後甚至開始買埋佢其他野,點解你一黎就要瘋狂貶低佢,就只因為佢係大陸牌子?仲要係都屈呢度所有人都係因為貪平而用,價格從來都係考慮購買產品既一部分,你唔好咁撚幼稚啦
幼咩稚呀 用得屌米預咗俾人屌啦

同係連登支持狗一樣咋嘛

不過我唔會狙擊你哋

留埋呢句就收皮
小米手機/電子產品集中討論區(1)
https://lih.kg/suvfqgX
#207 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區

反正你係貪平
價格梗係啦
質素同brand value都好重要咁解
oppo我都有買, 有時oppo仲平過小米.
oppo除左差電快, 仲有咩勁野? 用落同小米差唔多.
咁講啦
呢度有幾多人買咗部11或者11Ultra

冇嘅就shut the fuck up啦
改名叫度縮閪討論區啦
慳嗰小小走去食屎仲要護航
真係人地都慳返啲打手人工

仲有 自己上佢哋facebook睇啦
成班乞衣嚟根本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞