小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
想開翻個集中討論區講下小米家電、手機等等產品,唔想比連登仔圍屌又想要性價比less evil既可以入黎呢度傾下,或者小米fans都可以。

fb page:https://www.facebook.com/Xiaomihongkong/
小米11就黎出
填問卷可以送20$現金券https://bit.ly/3aNnByj
也歡迎小米股東
等11pro/ultra,11整體一般般
原來連登也是會討論大陸牌子
連登是著名愛國愛黨撐政府討論區哦親
每一次旗艦其實都係等pro,但係我覺得香港小米個價好似搵笨柒咁,雖然都抵過其他牌子,但係無大陸價咁抵,可能因為國際版
其實連登電話即係iPhone台

應該係an狗大戰idog台
講起雷軍其實佢算幾親民個種,無乜架子,有大陸親戚係佢同學,同學聚會個陣一人送左部小米旗艦(雖然小米
咁巧嘅
其實咁多錢人地當散紙姐
大陸機唔想買咁貴. . 紅米旗鑑機反而吸引. .  好似有新機出...
用緊小米10t
有無人個mon會無啦啦有一下好sensitive?
如果粗用的話紅米note系列基本上都夠日常用有凸,大電得黎性能唔錯,想要接近旗艦性能又抵就買k30pro個堆,不過香港好似得水
姐係點我有部舊小米9用左三年,有時個觸控會幫我停左一下youtube video之類,唔知你係咪講呢種,但係我試過成部跌入水又成日跌落地,所以小小問題都接受到。
小米香港有官方維修,如果你覺得唔ok可以去睇下整要幾錢,應該唔貴
樓主用緊邊部小米手機
點會
poco f2 pro,10t pro
內籠都係redmi k字頭果推
wiki有寫,都解釋得幾清楚
下,真係唔清楚,而家先知佢大陸版無poco phone個d咩?如果有咪會同k系列撞?
#16講左,你都有?
其實唔差,水桶機
係唔中意佢個曲mon
港版我估5500度
4字頭就真係有驚喜
d印度人覺得redmi個名普通,所以k30 pro國際牌先改做poco f2 pro
學到野一路以為想要k系列要買大陸版先得
曲mon可以比人旗艦感覺wor,同埋睇落觀感靚d,雖然易爛。
今次11基本上性價比全方面勝過s21系列,s21幾乎上一代d好野乜都cut曬,得1080p mon,如果4000左右真係好吸引
依家就咪買大陸版,
google都無得你用
25/2就出k40+k40 pro,
正路2個月之後就會出國際版/港版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞