小米手機/電子產品集中討論區(1)

1001 回覆
34 Like 634 Dislike
f3屌打10t pro
屌F3 GT會用MTK1100
本身MTK1200已經渣過s870, 仲要用下位版
咁仲叫乜遊戲增強版
如果想買機俾老豆用,普通wtsapp 講電話就夠。
有冇咩介紹?
聽日去出11
佢有d 700 800既機 你可以走去撚下覺得夠唔夠順,夠咪買,再唔係就直接紅米數字系列
咩色
諗緊藍色定黑色,要睇吓實體先
淺藍幾正
你哋係香港人?認真想問點解你哋會用屌米同埋心態係點
好簡單,邊款產品平邊款好用又抵,我就用邊款(雖然我而家都淨係用佢家電產品多,少用手機)。好老實講,佢d手機的確可能有潛在資訊安全危險,但係而家講緊外國野例如whatsapp個d一樣會偷資料,外國都一樣有人嘈呢類私隱問題,問題就只係在於你個取捨係點,你願唔願意鬧佢係支那牌子之前比次機會試下佢d產品個質素係點,如果成日跟連登仔政治掛帥我會覺得好攰,我只能話我唔想用政治立場去選擇點過我既生活,呢個亦係我既睇法。

我上連登只因呢度人多,同我差唔多年紀既人都多,我只係一個普通人,改變唔到乜野,亦唔覺自己有力改變唔到乜野,不過如果你入黎係純粹搵罵戰既當我無打過呢堆野
好用咪用囉屌你老母臭閪
條友擺撚明撩交嗌架啦,用部手機都講政治嗰啲撚樣嚟

真心問都唔得?
我一句粗口都冇講就俾你問候老母
玻璃心到
你真心問啲咩?第一句就問人係咪香港人,香港人一定要好似你咁排擠大陸手機?
問係咪香港人有咩問題
宜家有屌你用屌米?
層主,其實有時係要面對現實,你係香港住,真係好難拒絕曬所有同大陸/政府有關既野,如果你真係咁厭惡大陸野,可以想辦法盡快移民,可能你心情都會好過而家好多

再講,係連登食人血饅頭既黃店又唔係少見,我記得khan套電影入面佢阿媽有一句:邊度都有好人,邊度都有壞人。唔一定係外國牌子整既就優質,大陸牌子整既必定劣質,唔好比立場影響你既理智。

其實我一直冇提政治
係你哋先入為主自己提咗先
尤其屌人老母嗰個

btw
我純粹覺得屌米用價格戰同搶眼嘅spec來搶市佔
但睇評測見到入面啲嘢寫得幾差
例如對CPU嘅調控
同埋麻麻地排山倒海嘅機海marketing
加上中国牌子
所以先好奇點解會有香港嘅支持者啫
冇諗過入來俾人屌老母
你第一句就問:你地係香港人? 都好難唔令我地覺得你係因為政治立場想討伐呢度d人你不如考慮下你講咗咩先
不過如果你覺得有大陸人會上連登,我都吹你唔脹既
有咩問題
不過我已經得到你哋嘅答案
後會有期
咩叫中國牌子所以先好奇點解會有香港嘅支持者
兩者有咩衝突?
你覺得冇咪得
Mi 11i:
⭐️ Snapdragon 888 旗艦級5G高效處理器
⭐️ 1億像素三鏡頭相機,嶄新電影模式及濾鏡
⭐️ 120Hz 6.67" AMOLED 螢幕
⭐️ 360Hz 觸控採樣率,極靈敏觸控反饋
⭐️ 4520mAh 大容量電池 ,支援33W快充
⭐️ Dolby Atmos 立體聲雙揚聲器,三重咪高峰智能錄音
顏色:冰霧白/宇宙黑/太空銀
價錢:8GB+256GB HK$4,399/8GB+128GB HK$3,999
Mi 11i:https://bit.ly/3bmWxXX

Mi 11 Lite 5G
🍭 Snapdragon 780G 旗艦級5G高效處理器
🍭 6400萬像素三鏡頭,嶄新電影模式及濾鏡
🍭 10-bit OLED原色螢幕,色彩細膩自然
🍭 90Hz 流暢螢幕體驗
🍭 極緻纖薄設計
🍭 4250mAh大電量,支援33W快充
顏色:松露黑/薄荷綠/柑橘黃
價錢:6GB+128GB:HK$2,799
Mi 11 Lite 5G:https://bit.ly/3uAs8wN
11i同11有咩分別平成截
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞