[歷史台]日不落的傳奇,大英帝國的故事(3)

1001 回覆
389 Like 6 Dislike
救命 開始睇唔明
有冇示意圖可以幫我分清楚嗰堆愛德華同堆Richard

Edward IV 個細佬叫Richard(Richard III),佢大仔係EdwardV,細仔都係叫Richard...我都寫到精神有啲錯亂

點解佢地改名咁無創意
救命 開始睇唔明

Edward IV 個細佬叫Richard(Richard III),佢大仔係EdwardV,細仔都係叫Richard...我都寫到精神有啲錯亂

點解佢地改名咁無創意

Rich柒

所以事頭婆好憎愛德華八世?

冇乜人會鍾意佢掛,仲要同納粹扯上關係

有講法話事頭婆Edward viii退位搞到George vi同佢一家過唔返平靜嘅生活
間接搞到George vi健康好差(狂煲煙)
唔記得幾時聽人講咋

the crown 有講 George vi 死左後edward 係美國返去,事頭婆個邊唔太歡迎佢

有睇
david好撚毒舌

The crown嘅佢好撚小家
我唔知係戲劇塑造到咁定真人都係咁

我都睇緊
追到第四集
his late majesty

第五集最尾佢喊住吹笛嗰幕
不愛江山愛美人,但又幾多個可以真的放下

琴晚睇左呢集
救命 開始睇唔明

點解佢地改名咁無創意

仲有法國即Louis
Edward IV, George, Richard 係3兄弟,而Edward IV 自己又生咗三個仔: Edward V, George 同Richard 而Edward V 同佢細佬Richard 最後喺塔到消失咗
上次喺Tower of London 有條樓梯係講搵到兩個小朋友骸骨,懷疑係佢地 我成日都ff如果可以回到過去就正,好想知到底係Richard iii 定Henry Tudor 個呀媽指示殺佢地
因爲玫瑰戰爭所以唔中意中世紀英國史
唔係你簡述我都唔會分得清蘭派約派人
想問毛巴有無睇過呢本書
想自己睇多啲了解英國史
想問毛巴有無睇過呢本書
想自己睇多啲了解英國史

頂,出唔到圖
本書叫A Child's History of England
咁早有文
毛巴今日放假咁早
真係有羅蘭把聲係我腦海嚮起
屌!睇睇下變左c9劇
文呀!我要睇文呀!
Live就要推
lm
lm
Strong Post LM
紅玫瑰其中一個地盤爆炸
英國王室唔肯俾人查一定係身有屎,危害到佢地嘅地位
毛巴會唔會寫一次中國史?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞