[歷史台]日不落的傳奇,大英帝國的故事(3)

1001 回覆
389 Like 6 Dislike
P字頭同R字頭...邊撚個呀?

prussia?
poland?
portugal?

russia?

但係呢個時期除左波蘭冇乜邊個可以稱得上係大國

People's Republic of 支那囉

但係overall黎講,我估係
People's republic of China
Republic of China
Prussia
Russia
lm
等睇當年靚絕全英國嘅女人進場
想睇維多利亞

伊莉沙白一世

你係咪marry queen of Scots奶奶

伊莉沙白一世

係就係Elizabeth 但Elizabeth I 聽講唔靚 我講嘅係Edward IV 老婆 仲要係真愛

俾你發現咗
不過我覺得如果Catherine Medici 個大仔冇早死Mary queen of scot 命運就唔會咁慘

俾你發現咗
不過我覺得如果Catherine Medici 個大仔冇早死Mary queen of scot 命運就唔會咁慘

Elizabeth, 你呢個卑鄙既女人!!!!
(by terms of Scotland British History)

伊莉沙白一世

係就係Elizabeth 但Elizabeth I 聽講唔靚 我講嘅係Edward IV 老婆 仲要係真愛

聽講出左名醜樣
之前個she wolf都好似好靚
等緊Henry VIII出場
等緊Henry VIII出場

6個老婆
new post lm
諗諗下覺得'中國'呢個concept好似英國
英國由法國人起家 搞搞下法國統治階級同化成為英國人
漢族人比滿族人統治 慢慢變成'中國人'

呢個係歐洲革命後既國民主義黎
唔關中唔中國時
度度都係咁
人開始意識到「國家」同「國民」呢兩個新concept
已成功評分

寫到THE CROWN 第一季完個位好嗎
到底p字頭係邊個
已成功評分

我諗住有可能唔排除有機會寫到The King's Speech 開頭咋 單係Geogre VI 嘅故事已經可以寫本書出嚟
到底p字頭係邊個

提子牙
已成功評分

我諗住有可能唔排除有機會寫到The King's Speech 開頭咋 單係Geogre VI 嘅故事已經可以寫本書出嚟

國王陛下
睇住帝國土崩瓦解

俾你發現咗

Elizabeth, 你呢個卑鄙既女人!!!!
(by terms of Scotland British History)

咁又唔一定
佢只係Chopped off the French head from Scottish shoulder姐
終於追到live,毛巴加油
推推推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞