點解減肥減極都失敗。。(非膠)

459 回覆
8 Like 98 Dislike
明白。。。咁我依加要cutcut carbs先,太多瑭。。
弘我60幾公斤好重啦。。
oh!!!!
腸胃極差,日日打C EGG
抗性澱粉(resistant starch)其實是碳水化合物的一種,因在小腸內不會被吸收消化的特性,而被稱為「抗性」澱粉。

抗性澱粉是因物理性質的改變而產生。前振興醫院營養治療科組長林孟瑜解釋,當米飯經熱煮熟後,水分子進入米飯產生凝膠化,變得有浸潤感、比較柔軟;放冷後,米飯中的水分逐漸蒸發,類似離水狀態,又稱為回凝作用,這便是澱粉老化的轉變、口感較硬,經此過程產生的老化澱粉便是抗性澱粉,比例約為10%。

碗飯雪凍先食
動作指導先係重點,依加我淨係敢做ass1training
17X
咁你個肚好大可能係胃氣漲 你再咁操落去唔會瘦 會死 我敢肯定你成個人嘅氣息差 應該瘦嘅地方唔瘦
由瘦撚變肥再變返正常
發現瘦唔到既原因一定係飲食出問題
每日食啲高質量食物
水浸吞拿魚
全麥包
雞胸
西蘭花
磨菇
一定會瘦
唔識做咪睇片學加搵人教
係體脂好高,但係我個胸骨,手瘦到好明顯,大腿同pat勁粗,仲有肚腩(唔知點分減到冇彈性定真脂肪)
係咪成日屙爛屙水同屙潺?
我都係 成個人就是個波
之前係1.5磅1cm
咁點算?食益生菌??
好高
你唔回覆的,見太多冚家鈴聽完就算

過來人,可唔戒口減+唔傷身
謝,我知係飯果度出問題了
又唔會,banana style
食死你啊 睇吓醫生先 用食療幫自己喇 你既case減極唔瘦明顯係你健康響咗警號 正常一定瘦到
弘共敏之。。
遲d gym rm開返,做重訓好過你跑好多。
有做weight training, carbs又可以食多d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞