點解減肥減極都失敗。。(非膠)

459 回覆
8 Like 98 Dislike
買部豆漿機自己磨啦,落幾多糖都得
咁你要build muscles先
因為BMR根本唔夠
做下負重訓練加食多protein
唔好diet住
原型肉
都唔可以咁講,大個左新陳代謝慢左,我都以為自己唔會肥,但我半年內見自己由44去到52-53kg,見到我嘅人都話我漲到一粒波咁,我先喇喇聲忍口開始減肥。所以體質都唔係100%決定肥瘦
你幾高先
52-53未算係好肥
大把人仲肥
其實m記走包(e.g. 豬柳蛋)得唔得?
返工好難自己煮有冇咩地方可以買到相關食物
想問食幾多三文魚先算適量?
尋日做完重訓就買爭鮮13片三文魚刺身同10舊三文魚壽司
點知脂肪加咗0.2磅
應該係脂肪太多
4片三文魚刺身(共100克)嘅卡路里已經相等於一碗飯,你一餐食咁撚多三文魚&咁多舊飯想唔肥都幾難
之前d現金卷黎 唔通唔用埋佢咩
係咪食4-6片已經足夠
你都無做重訓,減條鐵咩...
冇澱粉唔驚肌肉都流失得好多咩
yes
冇屎柯應該唔係屎
係體脂磅睇,有日日check
今日開始諗住行低醣飲食

早餐: 麥皮
午餐: 蟹柳蝦米蒸蛋 + 大白菜
晚餐: 麻油雞 + 大白菜

尋晚做咗兩set tabata同just dance跳咗三隻舞
今日食飽去快走 (5km/hr), 停一日tabata聽日再做
乜都無研究過
只係平時做下push up, sit up, 深樽, 一個月跑60-100km, 幾個月瘦咗20磅,又要買過晒D 衫褲
ass training= squats
唔夠嫁...得一種...
做有邊D可做?。?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞