點解減肥減極都失敗。。(非膠)

459 回覆
8 Like 98 Dislike
我跟營養師幾好日日食得幾豐富,有飯有肉有菜
Don don don donki! 16呀好似
地盤仲衰
你唔食就冇力 你出街食又狗屎垃圾 全部carbs

我轉文職就可以計返calorie去自己配
試過3個月
減左8-9kg

食野個到戒油糖零食,少飯,唔好食外賣
運動就每星期行山(10km以上)
每星期2-3次30mins running
唔食碳水減得快但一定唔持久,又唔健康
但lunch 唔食飯會暈
我試過頂唔順去到下午要食返糖先得
食飽飯我會落街急行半個鐘
6點後冇可能唔食,
lunch 後係公司忙到冇可能食到飯
老闆見人係office 食野都會屌
負重做話但做唔到,夾硬做都做唔到
食碳水都可以一個月輕鬆減5%體脂
係,完全唔食碳水對身體好唔健康,我覺得運動量夠食咩都唔會。
飯改番薯,薯仔囉
我問過d師傅,
佢地表示日日望住一模一樣既野食,
係唔會肚餓,
同埋淨係可以做到6點鐘,
又冇做到夜一夜先收工,
我做放題有落埸時間食野,
又唔會飲食唔定時,
係人地食飯你返工,
人地返工你食飯姐,
至於留野食,
以前會叫師傅整個牛肉湯烏冬食下
食飽先收工
偷食,我只食新鮮,
靜靜地叫師傅整野俾我食
其實都好睇你選擇食物既種類/部位
有,當你日日望住d一樣既野食,
我之前送壽司刺身,
日日望住千幾舊三文魚,望到想嘔
我跟營養師果時講明我係飯桶,一定唔可以戒飯
咁佢點教你
淨食餸唔好食面同飯
面同飯好高熱量
唔夠飽既就食多D蛋/菜
11月9開始減到而家,仲有兩星期先完
到而冇食過薯仔,冇食過蕃薯,
碳水淨係食麵,烏冬同飯,仲有包

我今次都叫少食低gi
由果陣25%+ 減到而家around 13
我覺得飲食都係跟個人口味最重要
送餐,狂急步行,又成日搬野,
托托盤,d刺身盤又大
我舊年真係靠返工減肥
冇囉,他日老了100000%有痛症,咁教人
用咩app適合香港人計calories
計份量食,我餐餐都食一碗多少少白飯
搭單問
我平時游水,我個routine係每次游8個字到,游2k,係咪時間太短?
最後都係計calorie
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞