點解減肥減極都失敗。。(非膠)

459 回覆
8 Like 98 Dislike
呢樣好個人化
睇你咩目標 同依加個身形點

不過 push pull leg 應該岩大部份人

一日操推,一日拉,一日腳
推 胸膊 三頭
拉 背後膊 二頭
腳 成個下身

之後已經可以循環做返第一日嘅
或者休息一日先

男女都ok
如果新手唔識做既,都係bodyweight 開始先
掌上壓
引體
深蹲

除左引體要落公園,其他都可以屋企做
都係睇多啲YouTube學下先

kofgyn
athleanx
健人蓋伊
大h
呢排點搞
成個人肥咗 又瘦咗
買左少少野係屋企keep住操下
唔好食咁多飯,食豆腐/青菜/海帶 呢d 低卡路里又好食嘅
下 我之前一個禮拜先食一兩次飯
我平時跑開步
自己去買個啞鈴舉下得唔得 唔係好識呢啲野
衰在懶
連google都懶
我用inbody stats 去入落兩個tdee
發現peeta果個bmr 同 tdee都少200到
反而外國果個對我黎講準d
光明正大咁食啦
https://youtu.be/Yz7Ofr9z1co

呢條片有解釋到你既疑問,應該幫到你
呢2 3個月冇gym過
體重由77kg落到73kg
Feel到啲肌肉萎縮哂
唔好再講
冇問題呀
我都係買咗個啞鈴屋企做
可以上網睇下有咩動作啱自己
最好做啲compound exercise嘅動作
例如深蹲個啲

重量就慢慢黎,每set動作大概6-10下冇哂力咁就得,每個動作做3set,通常做1個鐘左右,做咩動作自己調教

到上到最重都可以輕鬆做哂自己plan嘅動作
就可以落gym room玩,當然你一開波都可以落,只係我覺得屋企做幾方便,想幾時做就幾時做

不過gym room做機會有效率啲,同埋做到啲屋企啞鈴做唔到嘅動作
主要都係分爲負重掌上壓&膊,負重引體&二頭,腳,腹

重量組數就自己能力嚟決定,自己就9練通常個半鐘搞掂

同埋我懶所以基本上都係喺屋企練,單槓&啞鈴周街都買到
一包就16蚊
唔貴啦
但係咁樣肌肉都冇埋
你每日通常食咩
大部分既飲食,我都有出po upload
至於12月開始既飲食係到

肥城減脂飲食記錄
https://lih.kg/2332265
你想瘦肚腩咪更加要訓練肚腩肌肉囉
會唔會係啲豆奶出哂事..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞