點解減肥減極都失敗。。(非膠)

459 回覆
8 Like 98 Dislike
其實食原型食物再加菜已經夠啦,唔好食加工食物
朝早:蛋1-2隻,蕃薯或香蕉,
香蕉近青色唔好有黑點,再加杯無糖豆漿
自己飲慣有咖啡因飲品,自己會再加齋啡或者奶茶少奶唔加糖
午餐:雞胸肉1.5-2條,拳頭菜,再加小小魚或者蝦,再唔係就菇或豆腐
晚餐:大量菜,再揀是旦兩樣(魚雞牛蝦)食到飽飽,每日飲2.5至3.5L水
放假通常cheat day就食兩餐,等到1,2點先食第一餐,再重覆咁食原型食物3餐,3個月減咗6kg
齋靠飲食? 有冇運動?
所謂平時即係一星期做幾多日?
頭一個月帶氧一日重訓一日輪住做,休息一兩日,
第二個月做重訓多,運動場無開無再做帶氧
間中做full body workout
呢兩個月有cheat day自己另外再食過幾次自助餐有節日無辦法
第三個月唔得閒,一星期做兩日重訓
但呢3個月好明顯肚腩由有咗5,6個月變到1,2個月咁
記得先做, 10下一set 做3set左右
反而跑步就有迫自己去做
如果覺得自己已經到咗平台期,咁應該點做?
食返超過TDEE一星期再減有冇用?
定純增加運動量?
如果做keto係咪咩時候重訓都冇所謂,有食飯就話食野前要重訓姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞