2000fun食水深不見底

1001 回覆
345 Like 136 Dislike
佢已經發生咗第三點上熱門呢件事先至出現第四點
上年2000 fun買左個27寸mon ,平過悠二、天馬同終端
真,就咁睇我都覺樓豬係1999都唔知屌乜
睇返樓主啲post 應該小學未畢業 or離地撚 大家唔好怪樓主
樓主做多咗
成件事2000fun錯個位
就係佢唔應該用「建議零售價」
因為佢唔係件野係香港既代理

但你話佢係存心呃人
我覺得唔係
有幾多人會咁執著「建議零售價」定「原價」
都係睇減完個價錢同其他公司比較
建議零售價俾人感覺係背後有代理或者廠家set 價
先唔理間舖頭係咪存心先啦
如果間間舖都亂咁9up 個價錢就話係建議零售價咪搞到亂哂龍
同埋消費者買完發現同心目中有落差,都會覺得自己做左水魚啦

正如price.com 將d 舖頭水貨自家保一年都話係行貨咁賣

我明樓主想屌咩
因為真係愈黎愈多舖頭將呢d terms 亂咁用黎魚目混珠
其實香港無法例定議咩叫行貨
有公司佢肯負責做保養,佢話自己係行貨都得
除非當果件野貨有正式代理,咁其他非正式代理既貨先唔應該叫行貨
但佢地繼續叫自己做行貨其實你地吹佢地唔脹
終極總結: 如果樓主一開始只係show 兩邊價錢 再加多句 : 嘩 屌 2000fun 咁貴嘅?

就會多人撐你
樓主今年幾歲?
人地開鋪唔賺錢唔通做善堂?
你又唔屌facebook做乜唔做香港生意, 件野冇行貨?
冇代理規管人地鍾意亂標價你都吹佢漲
你可以不停周圍宣傳唱衰佢
但要人地道歉真係笑撚左
明買明賣 有咩錯?
真係覺得犯法你咪去報海關囉
件野冇官方代理, 私人市場鍾意點定就點定
依家資訊又流通, 買電子野自然識網上格價 貨比三家架啦
topic話人食水深, 無啦啦又轉左去講建議零售價, 本身你誤導性份都好重下
嫌貴咪唔好搵佢買........
駁唔到
行貨同建議零售價 呢個真係離譜

但好多野amazon都係平過香港買架啦
BlackFriday大家都知 香港間間都食水深 幫手交租俾地產商
2000FUN 開咗好耐,有冇換老細. .
其實貴咪唔好買囉
你行到入去,比人拎支槍黎指住個頭局你買咩?
覺得貴咪去第2間到買囉,就係咁簡單

搞到乜野要公開道歉,唔講以為你係原廠既職員黎
做生意一向都係咁,唔賺你依D唔通平價賣比你博你比個LIKE咩

樓豬呢?
係咪咁多打手?
擺撚到明呃人啦
你話人唔格價抵死
你自己research左未呀
on99 幫黑店做PR
喺呢間嘢買過steam 隻狼平過市價嘅一半, 屌間野真係好L黑
2000fun係咪藍我就唔知,但你買得呢舊嘢一定係藍
仲有人用2000fun?
有你幫我推post我仲使乜上水呀
thx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞