2000fun食水深不見底

1001 回覆
345 Like 136 Dislike
反而如果佢哋用咩「原價」、「建議售價」、「參考價」就真係有機會俾人告

更正返,呢句係錯嘅,「建議售價」、「參考價」都無問題,唔好用「原價」就唔會俾人入到
喂,柒頭,肯回應未呀,MSRP喎

屌你老母弱撚智
我覺得貴就係貴

自由市場
佢根本唔知咩係MSRP
老吹價錢靚一靚既包裝就係建議售價
追post 我地屌緊先咩 thx
官方建議零售價 唔等於 建議零售價
佢個倉有貨肯定一個星期內送到
暫時總結:2000fun鳩up MSRP(佢話係職員抄錯),明明MSRP賣299鎂(大約2千3,4港紙)既野,2000fun標建議售價為4200港紙,想呃人話佢賣緊3千幾係賣平左

1.)我要求2000fun經Facebook或2000fun官網或Lihkg開post公開道歉
並承諾以後唔會鳩up(或者會check清楚)建議售價
2.)2000fun並未有公開道歉,旗下職員(疑似)過眼芸嫣#94363兩點五十五分於#101:「以我哋真係提供咗錯誤嘅資訊為前提 如果令你或者任何人有損失嘅 以此為對象向我哋要求道歉或者賠償絕對係合理 但我睇唔到有足夠嘅受眾令我哋需要咁做 你對我哋嘅政策或者任何層面上嘅意見我哋都會聆聽檢討同改善 但我睇唔到你企喺咩層面有資格要我哋公開道歉
3.)本post上熱門
4.)2000fun職員(應該係真職員)過眼芸嫣#94363四點零七分於#200 確認刪除4200,將建議售價改成跟現價一樣數值,仲係未有公開道歉
分歧點係中文「建議售價」有冇MSRP Manufacturer's suggested嘅概念
咁得啦屌 以後鋪頭賣水貨野 我都老作一個建議售價出嚟

你中伏買撚左 唔關我事
你去7-11百佳買既絕大部份野都係無官方建議售價嫁

又FF
唔好屈和,一定唔係藍
藍到發黑
你知唔知官方個價錢同有無係兩回事喎

人哋跟足商品說明條例,你就衝出嚟柒
柒完仲要人道歉,你道歉未啫
屈得就屈
唔明你既意思
商品說明條例乙部 一般指引
《商品說明條例》的公平營商條文

2.17 製造商或供應商或會為某些產品設建議零售價(或使用「標準價」、「參考價」或「意向價」這些用語)。如零售商為了作出價格比較而打算把任何上述價格與某產品的實際銷售價一併展示,他們應該明確述明前者價格為建議零售價,並且不應令人覺得該建議零售價是「原價」,除非零售商曾於一段合理期間內將其應用於該產品

收皮啦屌你老母,自己柒咗仲喺度死撐
你真係弱撚智
死撐啲乜?
oculus官方有講明MSRP,所以2000fun係唔可以自己set建議售價嫁ma
2000fun又唔係製造商或供應商
賣得貴就叫呃
我真係笑撚到肺炎
連登仔唔做支那狗就真係浪費曬
咁得啦屌 以後鋪頭賣水貨野 我都老作一個建議售價出嚟

你中伏買撚左 唔關我事
oculus官方有講明MSRP,所以2000fun係唔可以自己set建議售價嫁ma

咩係製造商?咩係供應商?喺無代理嘅情況下零售商算唔算供應商?邊條法律話喺無供應商嘅情況下零售商唔可以自己set建議售價? 你又拎啲自以為是嘅嘢當係法律?

你老母臭閪喺開post之前連商品說明條例都未撚睇過,眼見貴過amazon就要人道歉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞