2000fun食水深不見底

1001 回覆
345 Like 136 Dislike

成間都藍
張相有無10年
下?佢都無寫4200係建議售價,佢無呃人wo
香港有自由定價既自由,但係建議售價係生產商/總代理去定
如果佢無定,你先可以鳩作,依家oculus係有定
你到底明唔明我地點解火滾?
你話你之前賣4200,依家3200,咁樣ok
但係你話建議售價4200,你賣3200,咁樣唔okay啊
睇清楚我地屌乜先啦巴打
但係你個post title同內文都係定價貴喎
anyway 商品說明條例規定做價格對比一定要列明佢係咩價 原價又好 建議售價都好 所以樓主你作為消費者清泉都要行動啦
利申 唔關我事
咁呢個世界唔係非黃即藍嘅,所以好難答你佢係咪藍囉,我想俾人地自己判斷有咩問題?
老板祖藉對判斷公司黃藍有咩幫助
我咁啱知少少嘢,比其他人參考吓啫,如果冇幫助唔使理我咪得囉
識佢哋老細,全家福建人藍到發黑
唔知仲以為2KF 犯左咩事咁十惡不赦 要公開道歉咁嚴重
原來只係個 建議售價 唔岩既問題 , 再打個折 / 減個價 比你睇落去好似好似平左好多
食水深又唔係第一日既事 , 又無迫你一定要去佢到買
人地都改返建議售價 你仲想羸到盡呀?

其實好多地方賣野都定高個價 然後再打個折比你
令到成件事睇落去好似你仲賺左咁
咁我係咪話又要話人地
咪扮哂野定高個價再扮好心打折比我啦 , 實際原價根本就係打左折個個價
呢間嘢,遲啲同GME一樣下場

不過冇人會救你
on9 樓主雙重標準
友和賣得仲貴 又唔見話友和食水深
無需要俾一隻連登仔走出嚟道歉乜乜乜
其實我都唔明, 我本身想賣$4200, 呢家賣唔出減價3xxx 都要俾人屌, 佢賣唔出就會繼續跌架啦 ,

利申會係 amazon 買
仲有成個櫃GAME

藍唔藍唔知啦, 但有次行過見到有人帶豬嘴又有有pepe 係度
個老細藍極都有限啦
豐澤電器貴過細鋪$1000添
小弟嚟
呢度所有撐樓主嘅連登仔
好明顯係平時無留意開或者幫襯開2000fun

2000fun從來都唔會賣貴過SRP
多數喺係SRP再整個特價價錢

依家嗰件嘢64GB
你哋以為係一開始係標4000幾蚊
之後先特價3200蚊?
跟住就覺得2000fun食水好深乜乜乜

咪撚傻鳩啦
如果件嘢係平行進口貨啫係水貨
反正都係賺錢
有需要之後整嗰特價咩?

根據2000fun一貫作風
好明顯4000幾蚊嗰價錢係用嚟吸引眼球
最後係3200蚊
計埋都係2000fun賣最平
你哋查一下其他鋪頭賣幾多錢先啦

官方網圵
www.oculus.com
本身都無賣去香港呢個選擇
啫係假設我要係官方網到買
都要自己搞集運

而咁Amazon上年開始免費送香港
又咁Amazon 嘅 oculus 官方店有賣同樣嘅價錢

只係多咗一個選擇係平買

所以香港水貨價錢唔啱價咪自己揾嗰平啲嘅價錢買囉
無人會阻止

不過你哋覺得人人都識用amazon買嘢
咁就唔會出現代購呢啲服務啦

我唔知樓主係傻鳩定傻鳩打手
友和貴幾百蚊都唔屌
走去屌2000fun
咁最後兩間都唔幫襯
去Amazon買
咁直接開post叫人去amazon買咪得
有需要特登開膠post屌2000fun

再用黃藍群眾壓力踩鳩2000fun咩??

係咪打手心照啦
成班傻鳩連登仔
boardway 又呃人?
好波,
樓主pin this
以正視聽
我打手?amazon?你睇下我個底先啦,打咩手啊
到依家近400reply,擺到明就係依家開始針對2000fun
如果唔係某幾個2000fun打手太串
我一早就係佢改左價之後收手唔覆唔推post啦
藍黃更on9,第一個話2kf係藍既,我已經問邊到藍,條友無答過嫁

友和賣得貴,豐澤賣得貴,關我撚事?
我屌2000fun係因為佢用既字眼係「建議售價」係到誤導緊人啊

再update吓樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞