一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
我都想知
整過兩次,覺得佢幾細心,會就客人嘅面型同style俾意見,個人覺得佢剪頭髮就剪得好好,染的話佢會按你布甸頭嘅情況,分幾隻色tune返一致,但就last得唔耐,都算幾快甩,上次染完深都好快甩返淺......
想問下有無人買過YON CHIU 既洗頭水?幾錢枝同埋係咪真係有用?
我本身頭髮比較油
去左剪Yon_Chiu,包下膠先

我BOOK左剪+電,剪左有7-8個鐘,大概剪左2000幾蚊。
價錢同時間可能會嚇親人,但真係值得去。剪咁耐係因為佢真係好俾心機逐小撮頭髮咁剪同上藥水同電,佢真係好有耐性,我見到都辛苦而且大部分時間都係佢幫我剪呀同電咁,係其他Salon真係好難見到係真係個髮型師做野。電完效果好靚,ig相無呃人
男仔剪髮>200有咩介紹
原本嗰個越加越貴想換了
齋剪要預幾多錢啊
佢成個ig都係highlight wor
個陣都係睇佢ig覺得岩feel先約佢
Permlab.hk 有無review?
見佢$699電大捲有啲相ok,有啲電到乾哂
IG : jj.wonghairstylist
千祈唔好去
間嘢喺太子,叫hair unique(咁上下),其實我都睇晒連登諗住呢間又唔係出名冇咁伏
我都成日電頭髮,中唔少伏,但呢次真係我個頭爛晒!係電爛晒啊
勁炸、直晒無捲度,返屋企之後真係喊咗

大家真係咪去
爬完文見到好多人都讚Yon Chiu整得好
咁就約左佢早排電加染
佢同佢助手做野好仔細
一開始剪個頭 都分好多層
好有心機逐層剪
應該個日咁啱比較好生意
個過程整左成八粒幾鐘
成個頭整完出黎係好睇的
但我最驚訝係髮質變好左又輕左
有冇人幫襯過tiger.au.hair
list唔見有

呢間我之前都諗住去,見佢D相幾靚,又似真作品咁
IG問佢咩日子ok,佢覆得勁hea,咁我當佢忙都算啦
之後用voice msg覆我d語氣係超級閪同冇禮貌,聽完已經即刻blacklist唔撚會貼錢買難受
最後去左Fringe Five Hairdressing搵Hill Wong,都好有心機同我分析d髮質,唔會hard sell,個助手妹妹都好nice
我分左兩次去,電完髮隔兩星期再去染,電髮做paimore,夾埋$2000,效果都滿意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞