一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike

希望樓主見到會加呢間黑店入個伏list啦
momiji felix唔錯架
劉明!
上面有啲人話momiji jimmy伏
搞到我都心大心細
巴打去完講下好唔好啊thx
講左咁耐都仲有人中伏嘅....
有時其實一睇就知係假相,都唔明點解仲有人中伏
基本上一睇樣就知係韓妹定港女啦,仲要啲相咁鬼濛
通常佢哋剩係得有價錢嗰張相係多讚,因為成日買廣告,而其他作品都好少人讚,但follow人數唔知點解有成萬人,有成萬人,無可能一個post得10個人讚掛?
一般拉直+染髮幾錢?

效果如何
Base studio伏唔伏?
有無髮型師介紹?
對於一個平時去開樓下街坊Salon嘅小薯嚟講係特別嘅體驗。

今次去到Momiji Art Salon 睇緣份由Terry 搞我個頭。成個流程一對一由 Terry搞掂哂冇助手係到。

佢俾我感覺係細心同時有自己諗法嗰類人,因為我慣剪頭係完全交俾髮型師搞唔加意見嗰類人。咁佢都好好咁根據我臉型同髮質再逐part講解佢諗住點幫你剪。然後佢剪嗰陣係以偏慢嘅速度逐part頭髮夾岀嚟再慢慢剪。唔似街坊髮型師一起身就快刀手咁嘅剪法。

剪染頭之後佢都好細心同我講解平日點樣打理個頭同埋點樣set 頭。

整體滿意,佢話成間Salon算係佢剪得多男仔頭。其他有興趣可以試試
睇完個post 搵左yon_chiu
本身漂過好多次,頭髮好傷冇得電
搵佢剪髮染髮護髮
剪髮好有心機,剪完個頭輕左好多
但又唔會覺得太薄(本人頭髮少+幼)

整完頭髮三個星期
D髮質都keep到

佢會教你點樣打理d頭髮
我有買佢d產品
跟住佢教學做真係會出到效果
但真係要花d時間

以下係自己打理嘅成果
你話頭髮好傷無得電 咁呢個曲髮係你自己set既?
睇落好靚
整頭用左幾錢?
用風筒吹出嚟,冇用電棒
本身有d自然鬈
用咗$2500左右
買左佢d shampoo, home care 同髮油
你吹得唔錯易唔易吹呀?
啲洗頭水、home care同髮油分別係幾錢嫁?
絲打你整左未我黎緊想整 可夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞