一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
都係假相....佢俾人踢爆假相之後唔俾人留comment呢下已經極度有問題....

另外呢度想講下
各位巴絲唔好咁傻豬
點樣去分一間ig salon 伏唔伏

1.睇下佢第一個po係幾時出
就可以知佢大概咩時間開呢個ig
例子 :佢第一個po 係2021.1月開
但短短一個月出過百個po
Follower 又係過千
唔洗問,一定係買follower

2.睇下啲相既背景一唔一致
通常偷圖既都會盡可能偷啲唔一樣髮型師
見佢張張相背景唔同就知乜事
大家睇路喇

3.通常佢地偷圖都係偷日韓台髮型師
圖入邊既model (如果有show樣)
通常一睇都知唔係香港人
巴絲們唔好再俾呢啲圖去吸引你地幫親
根本大部份係覺得張相個model靚
例子:啱先樓上講既permlab
佢係偷足日韓台髮型師啲圖

4.package 價做N咁多樣嘢
呢個唔洗講喇屌
未撚貪平

5. 想知間ig salon 係咪伏/假相

可以follow : @thief_hairstylist_hk
佢入邊有講邊間假相

另外!唔該Po 主可唔可以幫手pin 呢個MSG
幫我提醒下入來睇既人

真係心好累
次次見呢度啲人問親既都係啲瘋狂賣廣告既假相撚
求下你地唔好再咁傻豬俾人呃喇....
前幾日搵咗佢整 冇hard sell冇逼加錢 我去到唔駛等即刻有得整 有一半時間就佢整嘅 態度都ok 唔會串柒柒 染出嚟嘅效果我都幾鍾意 不過同張相有少少色差 價錢都合理 你可以試吓 不過要講明係搵佢囉
感謝絲打
有冇絲可以推介下
鍾意剪日系style,一定染髮,好想搵個有心機既師傅
有冇人去過mjw stylist team漂染 好唔好

有冇巴打去過呢間
想講 有間勁伏
真心整頭唔好貪平!試過一次就知貴野先係值得

我新年前去個間,因為見佢ig話每日只收5個客,所以就約咗去整。

但我上到去差唔多10幾個客,重點得兩個髮型師,我染頭髮係染咗一個半鐘先到我洗頭,洗完頭等吹頭又等咗半個鐘。當時有唔少客人都等到唔耐煩,都覺得點解咁耐。

重點係本來話想電同埋染,但個髮型師話一齊做會好傷頭髮叫我再考慮吓。之後呢,唔夠十五分鐘,個髮型師問都冇再問,直接幫我做咗強力修護(佢係幾百蚊揀3樣個啲)。係完全問都冇問過客人嘅意見,只係到最後我朋友問可唔可以電嘅時候,你同事就話已經到咗佢哋修護啦喎,再電要加錢喎。

之後我ig dm佢地,講返好唔滿意,佢地一句唔好意思就完咗件事。

依間真係伏到一個點,想知更多會再講落去。
想知多啲
真係伏到一個點

我上到去已經有十幾個人,但佢ig明明話每日只做五個人。
我上到去1分鐘內幫我洗完頭,快到呢。 之後我等緊染個時,已經有幾個人唔耐煩話等咗成個鐘都冇人理。之後有個女人出聲話點解成個鐘都冇人理我,但個職員完全冇理佢,淨係叫佢等下。之後佢嬲到走咗。

職員又粗魯又西面又hea,俾錢貼難受,真心痴撚線。
整完之後我即刻同個fd講超伏,但佢唔信我,話可能我個日唔好彩姐,咁佢就照去做。
都係伏,佢染頭髮,染完都上到色。之後佢隔咗兩日定三日去洗頭,一洗爽呀,洗完之後個頭d顏色甩到一patpat,係一忽忽仲樣衰過布丁頭。真係唔知佢地用乜染髮膏。 佢係朝早去做嘅,約1030,個髮型師11點先到,個時得3個人,我個fd都做咗三個幾鐘,係淨係染頭髮。佢查完染髮膏,正常半個鐘都洗得,但我fd等咗個半鐘都未洗得。

同佢哋投訴,佢哋話”明白的會同公司反映”。
係唔係AMAN LO 呀?
佢又係仆街到震 垃圾一個 大家想受氣 整柒個頭就搵佢啦
我就係中左伏
佢做咩之前仲想搵佢整
真心唔明啲價錢係點定
同一個髮型師
半年前搵佢就$400包剪+染+焗油
早排新年就見佢宣傳$500包剪+染+焗油
琴日問價就$600淨係得染
有無巴絲知點解啲價錢點定,點解可以變得咁快
想樓主幫手pin
同2朋友一齊去染
3個都染到個頭一撻撻 剪頭髮勁求其
又勁hard sell 狂迫我地做treatment
一話唔做就閪撚到仆街,不停比說話我地聽
話唔係sell你地呀,你地甩頭髮唔關我事
全程不停閪面比壓力,無野做都要我地坐係到等浪費時間
價錢仲要同佢本身個表唔同
我貪佢平先去
去過第二間做highlight 人地收950
做既程序一樣(佢又話要加咩色又呢樣個樣)
原本話收650 最後要加幾百 差唔多1500埋單
受氣 比得貴 仲要整得柒
死仆街

仲有朋友事件 一陣再分享
要做野先
前日去咗yon_chiu到整 剪髮個part剪咗起碼一個半鐘 剪完頭髮輕咗好多 都算係見過有心機既髮型師
有冇巴絲去過yonda hair
之前搵開Terry
不過搬舖之後唔知係咪藥水唔同咗
電/染完冇以前keep 得咁好
同價位有冇其他推介
有冇直療/負雜子推介之前去過am studio但直療keep得唔算太耐 髮根位冇夾得好好
想整日式瀏海+耳圈染,大家有冇介紹?
之前有人推薦過momiji,我係ig又有見到iamjjay.hair好似幾好,有冇人試過?
thxxx
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞