一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
其實如果甩頭髮會唔會係洗頭水問題?絲打你不如一次過換返哂以前用開冇事嘅hair product 先啦
甩頭髮可大可小
有冇絲打試過係jaychow_hair到漂染?想觀望多陣問多幾間先再染
之前成日自己染頭同漂頭 加埋以前唔知紅色黑色漂唔甩染過幾次 依家個頭一撻撻 仲有無得救
有無絲打有一樣情況可以介紹下salon
去完個list推薦嘅Mickey Jim做直療同染
效果幾好,會睇住髮質同長遠打理咁去做
我髮質勁麻煩,佢都幫我盡做到我想要嘅效果
又唔會好似啲ig廣告舖咁sell你做焗油
連登巴絲們果然冇介紹錯
有 前幾日整完
價錢合理 冇Sell
整嘅時候都有一兩個客
不過全程好多步驟佢都有參與
印象中淨係得搽染膏同吹乾髮係個助手整
整得好 D colour Ok 由側分瀏海轉空氣瀏海都剪得好
至於甩色情洗果D要再睇
*甩色情況

有冇巴打喺呢間電過?
我有次都係random 師傅叫Parco (?) 佢剪得好細心 同埋可能嗰日平日冇咩客 差唔多一坐低佢就黎幫我地

成果都ok滿意嘅 不過同我一開始提出嘅有幾大嘅分別但係整體係滿意嘅 冇hard sell 冇去咗搞其他客唔理我 打算繼續去
我之前搵佢整個一次. 坐足9小時.
我本身勁厚頭髮. 同樣情況都係剪到我底層頭髮好少好薄.
都係話我要用佢地既產品先搞得掂.
隻ATS洗頭水先岩我. 其它SALON買到既洗頭水都唔得.
夾夾埋埋電髮連買洗頭水, 好細支既護髮油, 好細樽既不知名既HAIR MASK都用成3千幾...如果只係計電髮都要2千幾.

最初整完一定好睇. 因為佢會SET好個靚角度影相.
不過洗完頭之後都覺得普通. 唔係話好差. 但唔會同影相效果一樣.
禮貌一般啦. 大約3個月左右髮尾開始好旱. 不過我本身髮質好粗硬.
所以我唔會話佢唔好.
但如果要再比咁多錢去整我真係不考慮了.

我反而想知有冇絲打有真係好既推介

有無人去過呢間整?
女仔剪短頭髮一家要搵damon剪
試過返唔到轉頭

有冇巴打試過係搵佢電髮?
睇圖都好唔錯 想聽下意見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞