一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
有啊,但中左大伏
電出黎個效果完全唔係自己想要個個都算
第二日仲要已經直晒 又搞到我啲髮質差左勁多,成個頭炸開晒咁

整完個頭之後,身邊啲人都睇唔出我有整過頭黎仲話我啲髮質差左好多咁咁就白白晒左我千幾蚊

事後上網查返先知原來間野好出名
出名伏間野叫edgy_salon
巴打最尾有冇搵?電成點?
反而想知, 有無男仔係呢間stage hair salon試過D活髮/生髮, 去通毛囊個效果如何? 其實女都可以, 只係本身係男仔...
或者有無推介既salon or stylist
我有興趣知如果染highlight/ balayage 嘅話
我都頭痕會唔會咁明顯
我之前染開全頭
個幾月就明顯布甸頭
我有興趣知如果染highlight/ balayage 嘅話
布甸頭係唔係唔會咁明顯
我之前染開全頭
個幾月就明顯布甸頭

呢個會側側膊幫你加treatment
本身sell我加350轉用paimore 我ok
之後又sell treatment 我話諗下先 佢ok話電完再睇下點

去到埋單 先同我講 助手見你個頭乾 幫你做咗600蚊treatment 但完全冇講過有做 佢仲扮晒好驚訝咁 最後講咗一輪 收多咗300 埋單千四到

本身係780洗剪吹染電
3點做到8點半
除咗一開始幫你剪個時同最後收錢有岀現過 中間幾個鐘佢冇跟過手 全程佢助手做
thief_hairstylist_hk 早期已經post過呢間野
想染highlight 有冇介紹
想問有無人幫襯過尖沙咀 salon i?
我剪過dave wong,覺得幾好 但真係接受唔到佢個肥仔助手
做態度hea 做完treatment去洗頭 佢仲係我面前問其他人咁樣做係咪岩 我心諗實出事啦...
點知出到黎真瀨野 潤到 立立令到好似鐵線咁
其實想繼續幫襯佢 但可唔可以話唔想呢個助手跟?

另外見你地推yon & damon,睇過佢地ig
yon 我覺得個個po啲髮色好似一樣 卷法都係,睇佢係layer卷,但女仔返到屋企應該睇唔到後面 唔會夾卷到短個層layer

damon 個啲好似落哂filter?唔清楚
我個frd之前仲誇張...佢咁啱嗰日俾人撞咗架車
佢直情同我個frd講話要去搞架車要走先
然後就由佢助手跟哂
走之前都係求其剪兩野
我完全睇唔出個frd已經剪咗頭髮
勁搵笨
如果你講yon chiu的話 建議你追下post先
樓上好多絲打都話佢剪頭剪到成隻水母咁
我諗就算個日佢架車冇比人撞都好,佢都係咁hea剪囉
因為我個日係佢第一個客人黎
個陣得我一個客都剪得好hea,5分鐘左右剪完
剪完又睇唔出有剪短到
見懶人包話angus_hair幾好
不過想問下有冇ching 試過?係佢自己一個人負責都會搵學徒搞?
好勁啲學徒會漂衰個頭

呢間Nigo 有冇人電過?
我無話佢好呀 咪話佢個啲layering係要夾攣先好睇 但返到屋企唔會有人睇到自己後面 所以唔會做得返佢係salon set 個個look
比上不足 比下有餘
個reception同埋助手態度唔好 助手又粗魯
漂染大部份都係佢親自跟 染出嚟個效果都ok 有少少色差 偏貴 但唔hard sell
我都冇話你讚佢好你話連登推佢 我先好心提點下你因為後幾頁多左好多負面評價,唔係個個都推佢

如果你想搵佢整頭就真係建議你睇晒全部啲評語先
唔係個個都中意佢個種剪法
男人電髮有冇邊間推介
見懶人包多數都係講女
我今年二月去整啦
我記得係搵咗同佢同一個salon 但係價錢係低佢一級 總之就係中間價錢嗰個
唔係好記得嗰個髮型師叫咩名
我本身頭髮尾部爛 因為之前去啲平嘅salon整衰咗
跟住過咗年幾兩年先去佢嗰度染
我記得我好似一點去到跟住整到八點先走
坐咗好耐成間salon最遲走嘅係我
但係我覺得佢整出嚟效果幾滿意
因為又唔係嗰啲真係好金Ge balayage
出到嚟嘅效果都比我想像中好 男朋友同阿媽都讚整得好睇 跟住so far到而家差唔多半年
我自己keep住有用佢推介俾我嗰隻purple shampoo 同埋每次用完呢隻洗頭水都會用hair mask咁 到而家keep到Ge 效果我都覺得幾好
會見到明顯嘅balayage效果
但係奉勸各位如果想整balayage真係唔可以貪平去啲平啲嘅salon整 因為整出嚟嘅效果通常都會好fucked up變咗好似成個頭染到好MK
同埋啲頭髮生番長都要一段長時間
所以大家染頭髮之前要揀清楚salon
想剪逗號頭 有冇邊間推介?
平可以試the show hair $680
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞