一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
thanks sis
ats我用過粉紅色嗰支都ok 不過想試下新野
衰既嘢就唔好用喇,就算幾唔捨得都好。
始終對自己有害
用完又成層膠包住
好難洗得清㗎
我尋日用過一次,發現真係會好笠
之前唔明點解話有層膠,尋晚用返即刻明哂

但用過一次係咪都會好難洗清?
髮膜其實我大概估到係咩來的了
未必佢自己溝
可能係佢只係分裝出來
如果有實物可以聞到陣除
就大概知係咩牌子
因為某啲牌子其實係會有翻
佢地自己標誌性既味道
有做開呢行就會知
如果只係一次既話
可能深清洗頭水會幫到你

乖喇,唔好再用喇
唔敢用啦
但佢枝ATS 清唔清到,會唔會洗多幾次就得?
Thanks 巴
應該唔會係溝掛
Haircare產品某程度講都算係化學野
Skincare亂咁mix都會因人而異生粉刺暗瘡
何況髮品

我覺得似係佢唔想比客知道牌子後唔幫襯佢自己係街舖買
上年去電過yonchiu 都有叫我買homecare
我話仲讀緊書所以唔想買 佢就無再講野
到比錢時佢比左一大一細兩盒野教點用
話第時番工就比錢買其實我都知頭髮好傷
feel到佢係真心想我用 所以我唔覺得佢係hard sell但係講野係好直接又唔修飾
聽落會令人覺得串
之後都有再買 試過用完用其他個d一個禮拜頭髮變番草
每次去買佢會摸下d頭髮 又噴濕拉下d頭髮
每次比既野有唔同 6百幾到3百幾都有買過
由最初好傷用兩樣野到而家用一樣就ok

會再揾佢因為覺得佢真係重視我d 頭髮 但會一年先去大整一次

利申:之後好快就比番錢佢
佢啲HC 真心好好用
希望髮質變好之後可以電髮

sis 用咗佢嘅HC一年
依家髮質係咪變返正常?
之前睇開絲打推介yonchiu好似好得咁
我又book左去整下我啲雜草啦
問佢最快幾時有位都要三個禮拜後
咁冇計啦都照book
呢兩日終於去整左 so far 洗左幾次頭都冇野仲keep 得好好喎
雖然我想電髮但係佢都話唔好我啲髮質太爛
唔啱電
用埋啲homecare 再加埋佢個用法真係幾好 唔會洗完就打回原形 (佢啲homecare都幾貴平極都3百頭 我要用最貴就$600)
佢對比起出面啲salon 真係幾貴 但係一分錢一分貨既我諗 埋單都二千銀
Thanks sis
之前用6百幾個隻 而家用呢隻就3百幾
試過用番之前仲剩少少貴個d homecare
洗完覺得太潤有d笠 要用番新買平個盒先岩岩好
所以頭髮應該係有改善左
但要跟佢教咁用
試過求其搽上去真係差好遠
SIS 想知你個髮膜係咪日日都用?
通常一罐用幾耐?

我都覺用唔用差好遠
好傷個時有日日用
用2.5個月左右
因為無認真用嘥左好多homecare
到而家就有時隔日先用都ok
我日日用,差唔多3星期就嚟用完
懷疑自己每次攞得太多
依家慳啲用
等用埋支油先再買,枝油仲有一半
應該每個人都唔同 ,睇返髮質
我係1枝油 1罐髮膜
洗頭水佢有問買唔買埋,我自己話買嘅

正常應該1 set咁買會好啲
Yonchiu

其實唔想comment ,佢已經好爆d時間。再推,我要出年先約到

髮質:天生非洲攣頭髮,超超超細攣。
(天生攣毛既,先明白)
做左十年直髮,
個個髮型師,都話你無可能個尾會電到大圈圈,浪漫曲。一味死直完,頭頂再生草。
佢同我又大夾又細夾,仲夾埋韓國耳邊cutecute曲髮,頭頂又搵d圈圈郎起佢。頭尾大圈,吊八爪魚熱熱。
人地韓國ig 女曲髮 日日搵夾夾。
佢整完我個頭可以風筒吹得返。✨

時間:由12點正,唔洗鳩等,整到晚上九點幾,無一刻係鳩等。

價錢
2xxx,唔記得實價。好貴,試左返唔到轉頭。

態度:香港人態度,零尷尬,真實lol.

救左我個頭 唯有比佢名留青史😆

不過真心咁多人搵佢,要擇日先約到。
同mirror演唱會一樣,又想佢好,又唔想咁多人同你搶,
佢原先個罐係白色圓型大樽無寫牌子架好似
我都係望過一眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞