一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
請問絲打你執陰近頭頂個位係電定係自己吹好靚個弧度
終於去左Yonchiu度電曲
後悔太遲搵佢,真係電得好好!

雖然真係要坐好耐,但係成個過程跟得好足
個step一夠鐘就即刻過黎幫你,唔會hea 你
價錢一定唔係平ga la,但一年先大整1-2次頭,效果出黎係完全值得既

黎緊都會keep住搵佢
我就$2000頭
Msg 約佢既時候要sd埋背面相俾佢
佢會大約報個價俾你
應該都係睇長度,同睇你d頭髮有幾傷

不過要預早d約時間呀,我booking都要等一個月
佢真係有性格既,但真係細心同專業,抵佢串得起既
lm
男電髮有冇推介?我見個list好多都係整女仔頭
thanks sis 跟咗你個方法 整完好靚
有冇人試過荃灣間Kiaros?
去過染髮
絲覺得好唔好?
有冇人整過耳圈染有推薦
都幾好
不過佢係d屋村salon咁 好細間冇咩人手 所以可能要坐係度等陣
Yon真係好有心機整完會make sure係滿意先比我行出門口
俾番包膠 照住個Google form 揀左jackson_n_hair整漸變 好好睇 色好靚好細膩
全程冇sell過 多謝絲打
想問吓有冇人去過mjw_stylist_team染 見佢底層染/耳圈染幾靚 但係上網搵好似冇人講過
啱啱同個妹係andyu到染
不得不說,真係抵咁多巴絲支持佢
我同妹都係第一次染/漂頭
Andy好有耐性同我地揀色
上色唔係佢上係助手幫手 但係佢哋都好好手勢
我係挑染,個妹染低調紅
最後出黎結果都好滿意
以後補染或者電髮都要返黎搵佢哋

仲問緊呢間好唔好既自己睇路
我係#11樓個絲打

前程提要:
Jackychan_stylist: 上年6月整babylight
Andyu_hair: 上年11月 淨剪

自從上年6月整過babylight 之後
就再冇染燙過
D布丁頭已經生咗一大截出嚟
所以啱啱1月尾就諗住再整highlight
今次揀咗jamewan_hair
純粹見ig d相靚就去搏一搏
去之前有先起吓底
係studio_base入面嘅髮型師嚟
入面仲有angus_hair

去到之後先傾咗想整偏咩色嘅highlight
因為我上次整過babylight
佢有照實同我講
漂過嘅位今次再漂係好易會斷
但整嘅時候會盡量避開嚟挑漂
到Highlight嘅時候將個頭分4區
頭嘅下半兩區就由助手同佢一齊挑染
上半兩區因為挑衰會好明顯
所以全部由佢自己挑染
而過程中嘅兩次染髮都係由助手搞
剪髮都剪得仔細 最後出嚟效果好滿意
如果係鐘意比較明顯嘅highlight 可以一試
價錢方面 都係照舊去之前有先問價
去到都冇再講價錢
冇sell任何嘢 最後同報價價錢一樣

而上次jackychan_stylist 到
我係有加到錢用日本paimore 漂粉
今次Jamewan_hair到冇講話有得加
應該係用普通漂粉

題外話
見到有人問mjw_stylist_team
佢地址係同studio_base係一樣
事關我係同個frd一齊去
我指定要揾jamewan整 佢就冇指定
所以我哋分開book 佢book mjw_stylist_team
諗住同一地址 應該有得一齊坐
點知去到發現原來係一個場 兩間salon用
所以我哋最後係要分開坐

而臨走嘅時候係下晝
真係見有人喺出面等咗成個幾鐘
不過唔知係等緊mjw 定 studio base 了
一分錢一分貨 上去漂過剪過 完全做到我想要嘅效果 唔會上到去先同我講做唔到 漂過兩次都係佢到漂 啲頭髮都未爛
利申 非打手 雖然我好似打手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞