一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
有冇人去過銅鑼灣AR SALON 評價如何
未去過呢啲日系salon 好怕比人劏
$400 電髮?!呢 d 價位邊敢試呀。
點解唔電得,而家科研技術咁勁漂到爛都仲電到靚攣啦。
做咩要駁髮
慢慢留長好過嘥錢嘥時間啦
有冇人試過 尖沙咀個間salon whairs ?
今日第一次去旺角loft 齋洗剪吹$188無指定髮型師
覺得個髮型師真係算係我遇過最用心既 講一句已經好明白我想點剪 又會睇下我個面形係點 初頭佢幫我剪前陰同兩側d頭髮剪到我想要既效果 同剪到我想要既長度 我已經覺得好滿意 心諗係唔係剪完啦 點知佢仲好用心續執續執頭髮剪 成個頭每個位佢都幫我執過 剪左好耐好耐 好好好用心 走果陣我同佢講以後都想搵佢剪 佢比卡片我我先發覺佢係director 印象中其他salon搵director剪都係要比最貴價錢 所以覺得勁抵 本身$188我都已經覺得收得好平 不過下次如果指定要佢既話都應該會收貴d 今次係好彩
我之前去過IL COLPO hairdo價錢貴呢間幾倍但都剪得勁hea 所以好灰心 諗住搵間平平地都係一樣 但去過$70速剪果d又剪衰過 所以驚喜今次搵到好salon
上面篇野執左好耐 驚睇落好似打手文 但真係全部真心
想問最近有冇人有試過jackychan_stylist??
見人話整highlight幾好
我book左呢個禮拜去整但後尾先見人話要po IG先認真做 唔po就好hea
咁整完效果如何??
日系salon邊間最好
有冇剪男士短頭髮介紹
QB House / XC Lab
去過Ed Chak hair 電同剪
覺得剪得都幾好 都有教返屋企點吹點keep嗰啲
但電頭上髮捲嗰啲就全部助手做 洗頭嗰啲就冇乜特別
試過highlight 好差!
唔知我係咪冇比佢揀中po相啦 全程都係助手整
jacky最後係咁意修下髮尾
啲highlight挑到勁粗 啲fd都話好mk 唔好睇
咁我都係cancel booking 原來咁伏
仲諗住博下
想問下有無人知yon_chiu淨剪髮要幾錢左右?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞