一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
形容下都好丫
我好耐之前搵過mika剪過我就返唔到轉頭

我呢幾年試過好多間salon 剪頭髮又有 電髮又有 染髮又有
一直想搵間剪到日系啲
原本一路定唔到去邊間好 成日轉 但自從見fd去過momiji搵mika整得好好睇我先去試

第一次去我係剪同染(我連啲陰都交比佢剪)
整完之後我勁滿意 勁鍾意個頭
幾肯定如果佢一日仲係髮型師 我都一定係搵佢整
我亦都推薦過身邊啲朋友去
不論係髮型師既實力 質素/果到既環境/價錢等等我都好滿意

雖然我勁似打手 但我只係唔想自己咁鍾意既一間salon冇啦啦比人唱衰 一句伏就影響一個未去過既人既諗法
有冇人知邊度有髮型師係識剪瀏海?
次次都俾人剪到7晒
因為伏左既唔會見到佢po
Lm
我係去v8 salon搵Gin wong剪,佢會好細心修返瀏海個形,之後長返自己跟返個形修返都唔會fail
我之前成日自己剪都剪衰晒,同埋試過幾次其他髮型師話修修個瀏海,就變咗眉上瀏海
哇咁都有人負皮
想電木馬燙,各位sis 有咩推介??
睇ig permlab 啲相最靚,但唔知伏唔伏
大圍有咩介紹
吹架 洗完頭唔好分界 撥啲頭髮向後咁吹 頭皮位乾晒先分界吹髮尾
覺得lakme洗頭水真心補到色 用過舊版兩枝 唔知新版有冇分別
但護髮素完全冇乜色
大圍周街都係salon 。 我由細到大剪開Garden hair house 都唔錯。不過單剪價最平都要200 -400。都好多後生仔去,walk in 多。
我夾開剪個師傅叫long . 個人比較中意佢剪髮風格夠狠,夠準,又唔會覺得求其。
最後修剪細節位都岩岩好。
另外,有留意開一位好似最貴師傅叫Ken,有時會心郁想試下比佢剪下。因為成日坐佢隔離都好多時聽到佢教客人打理頭髮,少啲傾閒偈。問得佢頭髮上既問題都解答得好足。都幾長氣下。好似識好多髮型知識咁。
我用過一隻係真係補紫色一隻係用黎去黃嘅紫色 唔知去黃果枝去唔去到橙呢
想有質素可以中環搵嘅,不過預左貴,蘭桂坊果邊大把
Her_el_hair 男仔電髮有無人試過?
木馬燙?!係咪鄉下特產?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞