一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
真係好易中伏
整balayage仲係幾貴下
最後出黎可能仲柒過買盒70蚊染髮劑自己染
有冇人試過同時電直療加染髮(普通啡色)
會唔會好傷或者電得唔靚?
我試過 都幾好呀 冇問題
點解會搞成咁?用左垃圾藥水?
其實問邊間邊間得唔得嘅巴絲打,你地有無睇樓主個Excel表架
有寫係有巴絲之前試過
無寫即係無人去過,你問都無用
之前我fd搵佢電 我就染冇特別 佢電完d頭髮勁傷
我又講下先
上個月追左好耐po 見到好幾間salon都唔錯
最後揀左yonchiu 要早一個月bk
12點上到去得1個客整緊頭
係去到夜晚6 7點先多幾個客
真係好似佢咁講一日2 3個bking係做啲長時間既染電髮
所以一去到完全唔洗點等 就坐低左 佢本人就幫我分析個髮況同研究剪咩款
雖然佢講野有啲串
不過追po都見到有人講佢係串 所以有定心理準備 但都有啲嚇親

串得黎但係剪電染既過程佢都好細心 有啲位就兩位助手負責 不過主要部分剪 電 染都係佢負責
我都覺得正常 冇可能全程佢跟 點都要對另一個客負責
不過兩個助手都整得幾好 都幾細心 有時兩個助手一齊整 成件事覺得好豪華咁我未試過咁樣
整左8個中 坐到pp痛
但全程個頭唔係冇人理我 而真係長時間個頭都keep住整緊

整之前仲擔心緊電染會唔會好傷頭 好驚甩頭髮變禿鷹
整完結果都好滿意 成個頭輕左 滑左好多 感覺啲頭髮仲健康過未剪之前 真係好癲既感覺佢仲會好細心咁教點吹頭點洗頭會令頭皮健康啲
之前去其他salon整直療都冇咁好效果
不過好貴係真既

仲有另一個得著 就係附近有好多黃店可以幫襯
整完頭落到街總有一間係左近
可以即刻醫肚

利申:絲打
1380嗰個可以維持8個月左右
我係天生自然鸞,定期都會整上直下攣

1180 三個月就收皮
電染埋單幾錢?
想問1380係邊間?
Yon chiu 我前幾日都book左整
坐左9個鐘 染髮加電髮
本身係wts到已經問左細節 報曬價 全部都係明碼實價 亦都講清楚曬整唔到咩咁
個日去到同呢個絲打講嘅一樣 好認真對待每一位客人
佢同助手都好細心 完全唔會敷衍整頭髮
最後出到黎 效果都好滿意 又變靚左
想問下有冇剪齊陰剪得靚同自然既髮型師推薦
本身剪得幾好個個去左港島仲要加左價
Budget $300內,鐘意日系感重
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞