一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike
其實點解唔開全名 yonchiu
其實呢間野好伏
我朋友之前去過搵aman lo
嬲撚到仆街 真人真事!!! 講大話仆街死
大家想貼錢買難受就去搵條仆街啦
有2個朋友第一次去 不停叫佢地2個做焗油
但佢地booking既時候講左只染+剪髮(第一次試唔敢搞太多野)
佢sell左10分鐘唔成功
就閪口閪面 話咁你d頭髮爛唔關我事
$200蚊姐 咁對自己d頭髮

2個月後朋友見佢相d highlight幾好
就bk多次試下 (因為影 Pre wedding, 想highlight)
然後去到 又sell焗油又乜乜柒柒
我朋友話唔洗
佢又閪撚住塊面話 咁你個highlight要加錢 我既方法同出面唔同 咁佢咁講就無計 朋友焗住加啦
點知最後其實同出面highlight程序一模一樣

最離譜既係
除左highlight個下 其餘時間佢係走左去搞其他人個頭
咁都唔緊要 染好哂之後 個助手叫我朋友坐係到等
等撚左9個字有多 個頭乾左8成
眼見條完剪完2個客
我朋友已經係個到4個鐘 就燥燥地問 其實等d乜
佢就同我朋友講 無架 你走得
咁我朋友咪屌佢話 走得你唔一早講?
然後佢癲撚左咁 不停話你比左錢唔係大哂
你估你係vip呀? 剪頭髮係要等架啦!唔等得唔好剪啦
你邊位呀 燥有乜用!
但佢不停勁大力碎我朋友個頭 用風筒扮吹 (心諗吹乜撚野 個頭乾左8成)搞到我朋友唔敢出聲

而家就係到講你d 仆街野比人知!
大力碎朋友個頭
係咪本身想打捽頭
覆樓上
係呀打錯字
太嬲
cls
有冇邊個髮型師剪八字瀏海係ok架?
試過幾間d髮型師都hea剪/唔著重瀏海
有冇人搵過 jj.wonghairstylist 同 kim.gorgor ?
Jackychan有冇人剪過?
Oliver Tse 係咪靚女/ 識化妝先搵佢整頭?
唔係會整得hea
見之前post 有人咁講 少少想搵佢整頭
係。5月漂過,本身髮尾都爛爛地,漂完竟然都唔爛好感人。漂真心靚,係我想要既色。

但剪真係唔得,一律建議只漂不剪
受害者係度
唔靚女 無化妝 ig唔多人follow
坐左n個鐘 最尾整唔到想要嘅色
因為夾曲左 隔兩日洗完頭
先見到佢剪到左右唔balance
要自己執返手尾
想問有冇髮型師推薦做到Yon Chiu可以令頭髮變輕嘅效果 大半年前去過Yon Chiu度做 覺得幾好⋯但埋單3千幾實在太貴⋯學生好難afford
水母頭建議搵返佢
變輕係因為剪水母頭? 我以為係清膠嘅效果⋯
剪到兩截咁,成個下半截得返一層頭髮,乜都輕啦

利申受害者
唔係掛覺得佢好想問你平時剪開咩頭
我本身髮量勁多 剪薄咗都仲勁多頭髮
但因為上下兩層差距大,紮頭髮唔好睇

好想染剪唔漂,但睇唔啱…
有無人可以推介
我十世先去salon整頭髮 平時係老母修剪就算
On9信咗係清完雜質個頭變輕咗
有冇人聽過或者試過Harbour Garden Salon 想電染唔知去邊到好 好似個list都愈嚟愈多mixed comment
最後絲打整左幾多錢呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞