一人一間幫襯過嘅Salon/髮型師 (3)

1001 回覆
54 Like 4 Dislike

之前個頭比佢剪到簿哂
比第二個髮型師話要耐啲時間先可以儲長返
又貴態度又閪
做完咩營養補充,買埋千幾蚊home care
唔覺得啲髮質有改善囉
最 bad feeling 係佢剪剪下我頭髮走去搞第二個客個頭
仲要等左好耐先返嚟搞我個頭
好平喎
好恐怖啊係咪起晒水泡
認真 幅圖入面個頭好柒
下次可以加標點符號同隔吓行
密密麻麻睇死人
佢真係大牌到都講到咁啲客搵你仲有咩意思佢又好意思收到咁貴
仲懶係野話要排一個月先有位 以為自己好撚巴閉跟本就前一日約都得
希望唔好再有人中伏啦
佢ig話一日接2個客但我去整個日唔計自己有4個人整緊頭喎
等左佢一陣見佢過嚟心諗終於都到我剪啦 但掂左我個頭2,3分鐘之後又去左剪另一個客個頭
見佢Ig話serve兩個人覺得好似好貼心咁先去咋 點知曬我時間
比錢貼難受
我都係.... 紅撚曬 成個星期
有冇人去過 hairstylist_joe 剪過
有個frd搵過個叫ig: momiji_jimmy嘅人整頭,全程交咗俾佢所謂嘅"同事" (一個junior) 負責,染出黎幾日甩哂色,兩條友喺度互相推卸責任,個junior話啲色唔係佢溝出黎,又話剪嗰個講啲野好"行",又話唔好將佢同個髮型師講嘅嘢放埋一齊,染完話玩到一個月,開聲問先話洗十次頭左右就無,總之就極不負責任,聽到都反眼

睇返ig原來係黃店嚟,大佬呀,同路人還同路人,你影啲相係好靚呀,但你地咁樣態度點幫襯得落呀俾錢受氣嗎
好多間都水人買廢野嘅

我frd 去過間叫 momiji 又係咁,水佢買$5xx 一set 仲話係自己代理返黎
好撚伏呀,我frd搵jimmy整完頭幾日甩哂色,幫佢染個junior 仲好笑喺度d9佢師傅 上樑不正下樑歪係咪呢啲,大佬你個junior 講嘅野就代表個師傅架啦都1999
有冇人去過hair pyua?

https://instagram.com/hairpyua?utm_medium=copy_link

見隔離post嗰巴打好似幾專業
不過嗰doc冇呢間salon嘅資料
有冇絲打去過adamkc.hair電髮?
你染咩色?漂頭? 正常真係洗幾次頭就冇 要keep住用補色洗頭水 不過聽你講佢哋態度又真係唔太掂
望到你張相覺得好靚好想去
但我上網search佢IG個地址喺Stage Hair
追過之前嘅post講呢間salon勁伏
大家會唔會博

睇咗咁耐,都係唔知邊個髮型師係唔伏
有冇巴打介紹下salon
想剪歐美style啲短髮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞