火箭呢隊hi野為個支那市場放棄成支team

602 回覆
873 Like 30 Dislike
Ben Simmons 囉
乜撚野擺爛
你邊撚到人?
火箭個戰術係無限換防
打錯位防守
Pj如果守死大前一個位
睇下場均失幾多
AD係咪大前鋒
火箭17-18 18-19 攞唔到已經遇見到今時今日嘅情況,上年極致五小加速咗添。btw 樓主你up緊乜
擺爛都唔知係咩?

咁抽波仔知唔知係咩?
到呢一刻,76個負皮我

但半個出黎駁嘅都冇

連登仔
算吧喇
兜得好難睇
係無錯
但唔應該炒左個幫火箭太多既莫雷
佢從來無將火箭擺爛過
由馬田呢d垃圾貨到哈登
再到不停人地唔要既角色球員打起左
Mark Jackson 勇士打大飛
唔知樓主係咩人建議你search下佢d史高斯post
之後你會覺得自己同弱智嘈好蠢
anderson好勁啵
佢係咁㗎,答唔到,唔想答既野就會選擇性睇唔到/唔覆
有時可能會用轉移話題鳩噏去覆你既
樓主又成功證明連登幾多弱智仔
最好笑係佢完全唔理個事實去講一啲錯既野 之後搞到人R哂頭
你十年火箭迷可以講呢3條友無最勁d人馬都幾屈
Ariza就真係嘅 capela就po完全冇用先送走 anderson就直頭廢
如果波叔 17/18無傷 champ左
*係最勁
NBA/火箭前總管莫雷憶挺港推文 坦言曾怕回不了NBA

2020-12-24 10:32 中央社 / 紐約23日專電NBA

前火箭總管莫雷(Daryl Morey)近期接受美媒訪問時坦言,挺港事件爆發後曾擔心家人安危,也怕NBA生涯就此結束。 美聯社

休士頓火箭前總管莫雷(Daryl Morey)去年發表挺港推文,掀起風波。他近期接受美媒訪問時坦言,事件爆發後曾擔心家人安危,也怕NBA生涯就此結束,但他不後悔支持港人抗爭。

去年10月4日,莫雷在社群媒體推特發文力挺香港民主抗爭,事後雖刪文,火箭隊仍遭中國贊助商與轉播單位封殺。NBA總裁席佛(Adam Silver)捍衛言論自由,堅決不向中國道歉,雙方關係蒙上陰影。NBA耕耘中國市場30多年,估計因這則推文損失數億美元。今年10月15日,莫雷以私人因素宣布辭去擔任13季的火箭總管,隨後出任費城76人隊籃球事務總裁。

NBA新賽季開打之際,莫雷向體育頻道《ESPN》回憶挺港推文風波時說:「過去12個月,我想過好多次,我可能因我願意犧牲的理由再也無法在NBA工作了。但我熱愛工作,我愛我做的事,我不希望這情況發生。」

莫雷挺港推文風波最烈時,火箭隊在日本進行熱身賽,陣中大將哈登(James Harden)等球星態度立即成為鎂光燈焦點。當時在中國的洛杉磯湖人隊巨星詹姆斯(LeBron James)質疑莫雷未充分了解情勢就表態,很多人可能因此受害。

報導寫道,詹姆斯不知道的是,莫雷念商學院時結交多名香港朋友,深知港人遭遇什麼挑戰。透過推文支持港人爭取民主並非輕率之舉,而是莫雷深思熟慮後做出的決定。被問到是否後悔支持港人抗爭,摩瑞沉默幾秒後回答:「我對我所作所為感到心安理得。」

不過,莫雷從未料到那則推文會掀起如此大的風暴。莫雷說,他一度非常擔心妻子與兩名孩子安危。莫雷婉拒詳述遭威脅的情況,僅表示:「我真的非常、非常擔心。幸運的是,多人協助我處理這件事,並建議我如何處理。希望我可以為我們帶來一定程度的安全。」

莫雷說:「但我極度擔心。如果可以避免的話,你不會希望地表第二強大的政府對你發火。就這次事件來說,我躲不了。」隨著莫雷推文風波平息,NBA與中國逐步修補裂痕,2月在明星賽週以標語替深受2019冠狀病毒疾病(COVID-19,武漢肺炎)打擊的湖北省武漢市打氣。中國中央電視台封殺一年後,10月從湖人對邁阿密熱火隊總冠軍賽第5戰起復播NBA賽事。

自己睇下佢句說話
如果你仲係認為佢係自己想辭
你真係唔明官場有幾黑暗
樓主話唔係講緊一兩場呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞