火箭呢隊hi野為個支那市場放棄成支team

602 回覆
873 Like 30 Dislike
藤森巴打,佢依家塞緊錢入你袋,教精緊你呀
nba不嬲就係爭冠同重建cycle黎
佢呢1trade換左大量幾可觀嘅未來資產
到幾年後重唔重建到先係時候去judge佢
唔好用英超果套塞入nba先得架
阿叔食鹽多過你食米
Cp3點都值30m 既
始終當時係top 1 pg
佢年紀同數據都唔值4000萬啦,跑又跑得慢,你話快艇果陣表現都話,要續都唔係續4年咁耐
你諗下4000萬係聯盟第一高薪黎,就算打緊勇士我都唔覺得佢好到可以攞4000萬
我之前已經係另一個cctoy post直接po撚左篇文出黎啦
https://www.espn.com/nba/story/_/id/30120824/daryl-morey-stepping-houston-rockets-gm-sources-say

大大篇文寫到明,搵埋哂所有當時人,包括火箭老闆同莫雷
火箭講到明唔會炒莫雷,但莫雷就話想陪屋企人先走

而你查下就知莫雷家人係紐約,費城同紐約幾近你查下GOOGLE MAP就知

講奶共你知唔知76人都好撚奶共?
唔比人著有關香港嘅衫入場、年年新年迫d球員同支那人講祝賀說話

咁點解又照請莫雷?
「Fertitta declared Morey's job "safe" two days after the Rockets' elimination, saying he would trust the general manager to lead the coaching search and would sign off on Morey's selection.

Fertitta said Morey warned him in March 2019 -- when the GM signed a five-year contract extension -- that this could be a year when he decided to step away because of his son's high school graduation.

學撚埋cctoy個d柒野
好撚心啦
你篇野原文
https://www.espn.com/nba/story/_/id/30587457/philadelphia-76ers-daryl-morey-was-worried-hong-kong-tweet-end-nba-career

最後一句
「The NBA estimated it lost hundreds of millions of dollars over the controversy, but, despite persistent calls from Chinese officials for Morey's dismissal, the Rockets stood firm in retaining him.

覆未?
咪就係當下火箭決定左要衝一次冠先簽
你可以事後話件事on9或者波叔唔值咁貴
但佢果下嘅decision絕對合理
你事後孔明話件事on9之後話gm on9點傾呀
可能係新浪搵緊文去覆你
之前係度笑個及利亞血統咩都唔撚了解係度代表
呢個post咪一鳩樣
難講 佢老友james 都天價續約
佢個能力當然仲係叫top 1控衛 頂薪簽都無計
呢啲係門面說話, 火箭私底下脅持佢屋企人逼佢走

總之你一定無返過工, 唔明官場有幾黑暗
明明就係班獌狗都回post叫佢咪撚再出黎柒
你自己睇返佢d史高斯飛機文
其實最大問題唔係cp3
佢要頂薪無野可以講
最柒連全明星佢老友安東尼
去到火箭都係收皮呢下死
就曼區無人理佢先出嚟公海

我地曼迷都受夠喇, 都想俾大家受下
如果cp3得分ok 都值得二千五百萬
最弊佢一場得十幾二十分 ,火力根本唔夠,哈登都對佢好不滿。
Morley嗰套唔work咪走
據《紐約時報》(New York Times)報導,NBA總裁蕭華週四(10月17日)對外透露,中共曾提出了要求,要NBA解僱此前在社交媒體上發帖表示支持香港民主抗議者的球隊高管。這也是蕭華完成充滿爭議的亞洲之行返回美國之後的首次公開露面。

蕭華表示:「我們的回應是,這是不可能發生的事情,這種情況不可能發生,」「我們甚至不可能去『教訓』他。」

美國NBA火箭隊總經理達里爾‧莫雷(Daryl Morey)此前在推特上發文,用香港抗議者經常使用的口號表達了對他們的支持。之後,中共的強烈反應使之成為了一場國際風暴的導火索。當時NBA正準備在上海和深圳舉行洛杉磯湖人和籃網之間的比賽。莫雷後來在推特上刪除了這個帖子。

北京的這一請求表明,雖然NBA花費了數十年的時間希望打開中國這個世界上人口最多的市場,但它同中共的關係的破裂可以是如此的迅速、如此的徹底。

真係
大佬...大紀元你都貼 點夠你玩
下 當下已經覺得唔值,事實上cp3嘅得分一直都唔係話好甚至可以話少少廢,如果唔係哈登都唔會同佢嘈。而且4000萬curry durant lebron都冇呢個價錢
正常nba球隊衝冠失敗就重建,炒經理換人拎pick係正常操作關奶共乜事
蕭華在《時代》週刊「100健康峰會」(Time 100 Health Summit)上接受網絡主持人羅賓‧羅伯茨(Robin Roberts)的採訪時表示,NBA的財務因此受到的影響「已經很可觀」。羅伯茨的採訪旨在推動NBA的精神健康倡導。

蕭華說:「我們的籃球比賽在目前為止還沒有得到在中國重新復播,我們將拭目以待看接下來會發生什麼。」

莫雷支持香港的推文事件在兩個大洲引發了強烈反應,並招致了美國社會對NBA同中共的商業交易和合作關係的批評和嚴格審查。

莫雷的帖子迅速遭到了北京方面的強烈反對:幾家中共公司對他進行了譴責,並宣布與在中國最受歡迎的NBA球隊之一的火箭隊(Rockets)斷絕了關係。莫雷自己的老闆,火箭隊的老闆,也公開指責莫雷。

支共公開話要炒佢
Nba個主席話唔得

仲要火箭個新老細都屌佢
我真係唔明你地呢班連呢d都睇唔出
俾著係你 你走唔走
佢咪就係俾迪安東尼套戰術玩死囉
球權牢牢控制哂係夏登同CP3度,逼安東尼去打無球,但偏偏迪安東尼既戰術球員間互動少,佢又唔係3分射手而係一部單打機器,防守又未算去到頂級防守球員。
係無球權既情況下,你叫安東尼呢部單打機器點打得好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞