澳洲移民 你問我答 (18)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
唔讀PY的話,會計 4個7 / IT 一年工作 / Engine 4個6 都可以過職業評估。
搵工情況唔清楚。
只能佢搬過黎同你一齊住。
請教巴大,plan緊會去canberra 讀IT, 想行regional
但canberra啲IT工大部分都係接政府job ,所以applicant 一定要有citizen /pr

想問下巴大呢條路係咪冇咩機會成功??定轉去大城市讀好啲?

many thanks🙏🏻
Thank you
會計職評要4個7咁高咩
想請問一下,澳洲係咪仲未開放比學生申請visa?
其實好基本
就算recruiter 都只會做某一個行業
唔會個個行業都知
4個7係academic 定 general ge ielts?
應該一直都批 visa, 不過唔比你入境
應該係general 唔清楚
由我巴 想請教下 如果apply construction manager 行491 州政府擔保條路,計埋nomination 果15分有 85分total. 申請去TAS/SA 大唔大機會比人抽到? 或者最少要幾分先會大機會抽到?
按依家政策,Offshore的話機會等於零,Onshore的話Tas都係零,SA的話要係南澳工作6-12個月先滿足要求。
必須Academic。
讀IT點解唔去SA/NSW regional?
好奇 其實有咩分別 2個分別用係邊
academic 攞全7難好多
你指Acadmic同General有咩分別?

https://ielts.com.au/about-us/ielts-test-format/
Got it
咁想問下 其實TAS/SA 係收緊幾分? 定係幾高分都好 只要offshore 就一定唔會揀?
行188如果啱啱收到洲invitation 之後大唔大機拎到visa移民過黎?
順手問,建唔建議WA讀IT?
#999,新post已開,會係新post覆。

澳洲移民 你問我答 (19)
https://lih.kg/2418040
#1000,新post已開,會係新post覆。

澳洲移民 你問我答 (19)
https://lih.kg/2418040
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞