澳洲移民 你問我答 (18)

1001 回覆
23 Like 2 Dislike
我而家讀緊construction,就黎畢業,諗緊之後點行好

如果報construction manager個skill assessment要有一年經驗,而QS就唔洗,但construction manager好似需求大d

想請教下有咩睇法?
當地有冇消息究竟幾時開關
無 最快半年後
唔好搞我地
想黎讀書
Nsw 好難先搞到28日冇local case
Victoria 又爆緊

香港連去過英國嘅香港公民都唔比返香港啦
唉...
就係黎Victoria
讀書 可以
Online 奉陪
入境 妄想
封關唔封澳洲人嘛
淨係香港都日日有人入嚟

Vic係咪做得差就唔知

成日話香港唔封關 其實香港人想唔比香港人返香港?
今次VIC爆我估另一個原因係Aus Open,就算唔係打波個班但係都吸引到人搭國際機番黎,變相加大左個垃圾hotel quantitine program個負擔,最後出事。
搞移民當然係QS為主,除非你真係搵到CPM既工。
D hotel quarantine 認真做返未 ?
會唔會又有 staff 同住客扑野
今日Hobart都有個遊客擅自離開酒店,俾人捉返

酒店門口都有軍人睇住, 都仲可以俾佢搭的士離開
唔關事啦,條友用部機依家又老西都話佢有講,同上次南澳pizza舖條友差唔多

認真除非將啲返嚟嘅人困喺好遠嘅地方,否則間唔中一定會傳出嚟
想像下拍套戲有 zombie virus

然後傳出嚟大爆發嘅原因係初初有 security 同 quarantine 緊嘅 infected 扑野 ...

真係好 on9
由巴點睇GTI visa?
嚟緊會多加field?

點解IELTS 4.5 都做到global talent
其實算少
由巴點睇GTI visa?
正路,符合澳洲政府既方向,放多D高級技術人士入黎。

嚟緊會多加field?
已經多左field啦,以前7個依家10個,範圍仲大左添。

點解IELTS 4.5 都做到global talent
因為語言一直都唔係衝量一個人能力技術既唯一要求,可以話好重要但唔係唯一。兼且要 global talent 即係要有 international recognition 咁本身英文唔好都好難 achieve 到呢條。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞